Alustuseks kahel võistluspäeval löögimängus teise koha ja asetuse saanud Teder tegi Eesti golfiajalugu juba eile, kui oli play-off'i teises ringis rajamängus võidukas ja pääses 32 parema hulka.

Neljapäeval pani golfisuve algul Eesti rajamängu meistriks tulnud, samuti Estonian Amateur Openi võitnud Teder Eesti golfisõpru skoore jälgides küüsi närima kahe põnevuslahinguga. Esmalt tagas ta pääsu 16 parema hulka, kui alistas maailma amatööride edetabelis 12. kohal, seejuures eurooplastest esikohal asuva Inglismaa esindaja John Goughi üherajalise eduga. Seejuures oli Teder kolm rada enne lõppu veel taga kahe rajaga, ent par, birdie ja par „lõpusirgel“ tähendasid kõik inglase edestamist ja seega järgmisse ringi edenemist.

Järgnenud kaheksandikfinaalis kruttisid tänavu maailma edetabelis 372. kohale tõusnud Teder ja ameeriklane Tommy Morrison põnevust veelgi pikemalt, kui viigiseisul vajati paremuse selgitamiseks lisarada. Kohe esimesel lisarajal piisas Tederil par'iga Morrisoni bogey vastu võidu vormistamiseks.

Reedel tuleb Tederil poolfinaali pääsemiseks alistada Lõuna-Aafrika golfar Christo Lamprecht - maailma amatööride ränkingus kuuendal kohal asuv vastane on turniiril parimat maailma edetabelikohta omav mängija.

The Amateur Championshipi näol on tegemist amatöörgolfi ühe suurema võistlusega maailmas. Turniiri võitja tagab endale pääsme lausa kolmele proffide suurturniirile - tänavusele The Openile ning ka järgmise aasta Mastersile ja US Openile.

Võistluse võitjate nimekirjast võib leida näiteks Hispaania golfi superstaarid Sergio Garcia ja José María Olazábali, aga ka näiteks soomlase Mikko Iloneni. Kaotusekibedust on pidanud finaalis tundma teiste seas Colin Montgomerie, Tommy Fleetwood ja Robert MacIntyre.