23-aastane Zirk stardib homme Roomas kolmepäevasel mõõduvõtul Sette Colli, mis toimub juba 59. korda ja mida peetakse Euroopa parimaks kommertsvõistluseks. Lisaks eestlasele on stardis väga suur hulk maailma tippujujaid, kes sarnaselt Zirkile teevad viimase peenhäälestuse MM-iks.

Tom Rushtoni hoolealune tahab tippvormis olla kuu pärast, aga Itaalias tahab taktikalised nüansid paika saada. „Koormuseid hakkame vähendama peale Sette Colli võistlust, aga praegu tahaks enda põhialadel teha taktikaliselt targad ujumised,“ räägib Tartust pärit ujuja. „Kui me võtame näiteks 200 meetri distantsi, siis võin seda ujuda nelja erineva taktikaga. Seepärast on oluline piisavalt võistelda, katsetada ja vaadata, mis taktika kõige paremini mulle sobib,“ selgitab Zirk.

Itaalias hüppab Zirk vette 200- ja 400m vabaujumises ning 200m liblikujumises. „Hetkel tunnen end treeningutel paremini vabaujumises, kuid aegadest olulisem on taktikalised nüansid,“ rõhutab eestlane, kes 200 meetri distantsidel saab rinda pista ka valitsevate maailmameistritega.

Kregor Zirki ajakava Sette Collil:

23. juuni – 400m vabaujumine
24. juuni – 200m liblikujumine
25. juuni – 200m vabaujumine