Alates 2016. aastast toimunud Pärnu Rannastaadioni kergejõustikuõhtul on püstitatud arvukalt kõrgeklassilisi tulemusi ja staadionirekordeid nii Eesti kui nimekate välisvõistlejate poolt. Pärnu linna initsiatiivil jätkatakse seitse aastat kestnud traditsiooni, aga seda ambitsioonikamalt, kui seni. Pühapäeval, 2. juulil, toimub Pärnus esmakordselt ülemaailmse kontinentaalsarja pronks tasemega (World Athletics Continental Tour Bronze label) rahvusvaheline kergejõustikuvõistlus.

Kõrgetasemelisel võistlusõhtul osalevad Eesti koondislased, tugevad välisriikide sportlased, Pärnu parimad ning meie kergejõustiku järelkasv. Mitmel kavasoleval alal minnakse püüdma nii riikide rekordeid kui Pärnu Rannastaadioni tippmarke.

Meeste sprindidistantsidel uuele tasemele jõudnud Karl Erik Nazarov sihib Pärnus uusi tippmarke. Eelmisel nädalal Jõhvis Eesti 100 meetri jooksu rekordi (10,18) püstitanud mehe nimel on sellest kevadest ka Rannastaadionil joostud kiireim aeg (10,38). Soodsate olude ja tugevate konkurentide kaasabil ning arvukate pealtvaatajate toel on hea võimalus juba järgmisel nädalalõpul mõlemad rekordid üle lüüa.

Naistest saab Ann Marii Kivikas kodupubliku ees püüda Pärnu Rannastaadioni rekordeid nii saja kui kahesaja meetri jooksus. Äsja Jõhvis mõlemal distantsil (100m 11,57 ja 200m 23,51) isiklikke rekordeid uuendanud pärnakal on selleks lootust rohkesti. Pärnu Rannastaadioni 100 meetri jooksu rekordi (11,42) püstitas paari nädala eest Õilme Võro ja 200 meetri distantsi tippmark (23,96) on kaks aastat olnud Kristin Saua nimel. Esikoha eest tuleb kindlasti võidelda kiirete välisvõistlejatega.

Naiste 100 meetri tõkkesprindis asuvad Diana Suumann (isiklik rekord 13,23) ja Kreete Verlin (13,30) püüdma elu kiireimat aega. Eestlannade konkurentideks on Soome rekordinaine Annimari Korte (12,72) ning äsja Slovakkia rekordit uuendanud Stanislava Škvarkova (12,89). Pärnu staadioni tippmark, 13,02 sekundit, on juba üle 33 aasta olnud lõunanaaber Ljudmila Olijare nimel.

Meeste odaviskes tuleb Pärnu publiku ette võistlusõhtu nimekaim mees, olümpiavõitja (2016) ja Euroopa meister (2018) Thomas Röhler Saksamaalt, kelle isiklik rekord (93.90) on maailma kõigi aegade edetabeli kolmas tulemus. Odaviske stardinimekiri on kindlasti täienemas veel mitme tuntud 80-meetrimehega. Pärnu Rannastaadioni rekordi (85.61) püstitas Magnus Kirt samal jõuproovil neli aastat tagasi.

Naiste odaviskes asub sel suvel tulemustes uue kvaliteedi saavutanud Gedly Tugi (isiklik rekord 60.10) jahtima staadioni rekordit (61.83), mille püstitas Liina Laasma 2016. aastal toimunud esimesel Pärnu Rannastaadioni kergejõustikuõhtul. Ka Eesti rekord 63.65 on Laasma nimel samast aastast.

Uusi rekordeid ja tiitlivõistlustele viivaid reitingupunkte tulevad Pärnusse püüdma ka Elisabeth Pihela kõrgushüppes, Jander Heil kuulitõukes, Hans-Christian Hausenberg kaugushüppes, Adam Kelly ja Anna Maria Orel vasaraheites ning mitmed teised meie paremad kergejõustiklased.

Võistlejate täielik stardinimekiri avaldatakse 29. juunil, pärast eelregistreerimise tähtaja saabumist.

Pärnu Rannastaadioni Kergejõustikuõhtu algab pühapäeval, 2. juulil, kell 17.00. Sissepääs staadionile on pealtvaatajatele tasuta.