Taylor vilistas tänavust Euroopa liiga finaalmängu AS Roma ja Sevilla vahel. Pärast 1:1 seisuga lõppenud normaal- ja lisaaega selgitati võitja penaltiseeria käigus. Seal jäi peale Sevilla, mis tähendas, et Roma pidi tiitlist ja meistrite liigast (Euroopa liiga võitja pääseb järgmiseks hooajaks otse meistrite liigasse - K.R.) suu puhtaks pühkima.

Kohtumine möödus tuliselt ning Taylor lehvitas mängijatele kokku 13 kollast kaarti (seitse Romale, kuus Sevillale). 13 kollast kaarti ühes mängus on ühtlasi Euroopa liiga rekord. Kollasest kaardist polnud pääsu ka Mourinhol, kes pidevalt kohtunikke „töötles“.

Portugali jalgpallitreener kritiseeris Taylorit mängujärgsel pressikonverentsil, kuid sellest talle ei piisanud. Mourinho läks hiljem staadioni parklasse Taylorit ootama. The Athleticu teatel kohtunikuga tüli norima läinud Mourinho ropendas ning sõimas inglasest vilemeest korduvalt „häbiväärseks“.

Euroopa katuseorganisatsioon UEFA otsustas kolmapäeval määrata 60-aastasele jalgpallitreenerile neljamängulise eurosarjades juhendamise keelu. Seega ei saa Mourinho juhendada Romat tuleva hooaja Euroopa liiga alagrupi neljas esimeses mängus.

Taylor ja tema perekond pidi väga ebameeldivad hetked üle elama ka Budapesti lennujaamas, kus vihased jalgpallifännid nad läbi sõimasid. BBC teatel esitasid kohalikud võimud ühele fännile ka ametliku süüdistuse. UEFA mõistis fännide käitumise hukka. Nii kohtunike ühendus PGMOL kui ka Premier League tegid Taylori kaitseks omapoolse avalduse. „Mitte keegi ei peaks sellist käitumist kannatama.“

Lisaks sai AS Roma 55 000 eurot trahvi ja klubi ei tohi järgmisele võõrsil toimuvale euromängule oma fännidele pileteid müüa. Nimelt loopisid Itaalia klubi poolehoidjad platsile asju ja kasutasid pürotehnikat.

Roma sai veel karistada

AS Roma klubi sai UEFA-lt veel eraldi 81 000 euro suuruse rahatrahvi, sest nende poolehoidjaid ei osanud käituda ka poolfinaalis Leverkuseni Bayeri vastu, vahendas Sky Sports. Samas sai ka Saksamaa klubi 43 000 eurot trahvi, sest poolehoidjaid kasutasid pürotehnikat ning loopisid esemeid väljakule. Roma peab järgmises kodumängus 6000 istet tühjaks jätma, Leverkusen peab järgmises euromängus staadioni sulgema 5000 fännile.