The Guardiani sõlmib Gündogan Hispaania valitseva meistriga kaheaastase lepingu, mida on võimalik veel hooaja võrra pikendada. Gündogani praegune leping Cityga lõppeb koos juunikuuga ehk seejärel saab sakslane vabaagendina Hispaaniasse siirduda.

Manchesteri klubi, kelle Gündogan aitas lõppenud hooajal Inglismaa meistriks, meistrite liiga võitjaks ning FA karika võitjaks, pakkus poolkaitsjale uut üheaastast lepingut. Barcelona pakkus Gündoganile aga suuremat palka ning pikemaaegset lepingut ja nii otsustas mängija uue väljakutse kasuks.

City peatreener Pep Guardiola rääkis esmaspäeval välismeediale, et loodab näha Gündogani jätkamist, kuid on Barcelona suurest huvist teadlik. „Kui Barcelona ta palkab, saavad nad suurepärase jalgpalluri. Kui ta valibki Barca, siis ütlen talle, et ta hakkab seda kõike nautima,“ sõnas hispaanlane.

Kaptenipaela kandnud Saksamaa koondislane liitus Cityga 2016. aastal. Lõppenud hooajal aitas Gündogan tööandja ajaloolise kolmikvõiduni (Inglismaa meistritiitel, meistrite liiga võit, FA karika võit). Aastate jooksul krooniti Gündogan viiekordseks Inglismaa meistriks, kahekordseks FA karika võitjaks ning neljakordseks Inglismaa liigakarika võitjaks.

Manchesteri klubi eest sai Gündogan kirja 304 mängu ning 60 väravat. Saksamaa koondist on poolkaitsja esindanud 67 korda ning löönud 17 väravat.

Manchester City on juba ka keskväljale uut käiku leidmas, kui klubiga on Londoni Chelseast liitumas Mateo Kovacic. BBC teatel tuleb Manchesteri tiimil 29-aastase horvaadi eest välja käia 25 miljonit naela.