Kolmekordne e-autospordi Eesti meister ja Team Autosport Estonia liige Kappet võistleb mõistagi autospordis, kuid veel on Singapuris kavas vibulaskmine, pesapall, male, jalgrattasõit, tants, purjetamine, laskmine, taekwondo ja tennis.

Mängude avamine on kavas homme/neljapäeval 22. juunil kell 8.00 (Eesti aeg), e-autospordi kvalifikatsioon algab laupäeval kell 5.00 ja võistlus pühapäeval kell 7.00. Võistlust on võimalik vaadata Gran Turismo lehel ka otseülekandes.

E-autospordi võistlused peetakse Gran Turismo 7 platvormil. „Kümne suurema riigi esindajad pidid varasemalt läbima väga kõrgel tasemel hotlap tüüpi-võistluse, et enda riiki esindada. See tähendab, et need on GT7 parimad, sellele platvormile täielikult spetsialiseerunud sportlased,“ rääkis Kappet. „Ülejäänud riigid said võimaluse lihtsalt enda sõitja vabalt välja valida ning otse finaali saata. Niisiis on osalejate nimekirjas veel 21 täielikku tundmatut sõitjat. Nende hulka kuulun tegelikult ka mina, kes pole 15 aastat Gran Turismot mänginud ega Playstationit omanud.“

Kappet lisas, et võistluse formaat ise on üllatavalt minimalistlik - kõigile osalejatele on küll reedel tunnine treeningsessioon, aga pühapäevasesse finaali pääsevad vaid 12 paremat, kelle otsustavad kaks kvalifikatsiooni, kus saab sõita ei rohkem ega vähem kui neli ringi.

„Eriline tänu ka Euronics Eestile, kes aitas mind kogu vajamineva varustusega (Playstation, GT7 ja identne roolikomplekt sellega, mis Singapuris ees ootab) ning kelle kanalitelt võib ka oodata väga lahedat professionaalset videosisu olümpianädala ja muu minuga seonduva ümber!“

E-spordi olümpianädala on neljapäevane e-spordi festival, mille on ellu kutsunud Rahvusvaheline Olümiakomitee ja mille ROK viib läbi koos rahvusvaheliste alaliitude ja mängude tootjatega.