Kaks esimest mängu kodus võitis Barcelona vastavalt 97:88 ja 86:85. Teisipäeva õhtul jätkus finaalseeria Madridis, kus Barcelona teenis kolmanda ja otsustava võidu numbritega 93:82.

Barcelona kaotas avaveerandi 20:21, vaheajaks juhtisid võõrustajad 41:38. Neljandale veerandile ühepunktilises eduseisus (67:66) vastu läinud Barcelona pani viimase kümne minutiga jõuvahekorrad paika, võites selle 26:16.

Barcelona resultatiivseim oli Jan Vesely 19 punktiga, Nikola Mirotic lisas 14 ja Rokas Jokubaitis 13 silma. Kahekohalise punktiarvuni jõudsid veel Nicolas Laprovittola (12 p) ja Nikola Kalinic (10 p).

Reali täht Walter Tavares viskas 19 punkti ja noppis 11 lauapalli. Fabien Causeur ja Guerschon Yabusele panustasid vastavalt 11 ja 10 silma.

Barcelonale oli see ajaloo 20ndaks Hispaania meistritiitliks.

Mirotic lahkub, Jasikeviciusega soovitakse jätkata

Värske Hispaania meistri puhul on pikalt räägitud muutustest, mis kahe hooaja vahel meeskonnas juhtuma hakkavad. Pole saladus, et Kataloonia klubi peab suvel tuleva hooaja eelarvet kõvasti kärpima. Portaal BasketNews vahendas maikuus, et Barcelona peab oma eelarvet vähendama 20-25% võrra. Äsjalõppenud hooajal tegutses Hispaania suurklubi ligikaudu 44 miljoni euro suuruse eelarvega.

Eelkõige plaanitakse eelarvet kärpida palkade vähendamisega. Vahetult enne finaalseeriat kirjutati Hispaania meedias, et klubi suurima palgaga täht Mirotic peab uue tööandja otsima, ehkki tal oli veel kaks aastat lepingut järel.

Barcelona spordidirektor, kohalik korvpallilegend Juan Carlos Navarro kinnitas eilse võidu järel, et Mirotici ajastu meeskonnas on läbi. Seejuures valiti Mirotic ka tänavuse finaalseeria MVP-ks ehk kõige väärtuslikumaks mängijaks.

„Otsus Mirotici osas tehti juba mõnda aega tagasi. Meid üllatas, et see finaali eel välja tuli,“ vahendas BasketNews Navarro sõnu. „Mirotic on viimased kolm nädalat väga hästi tegutsenud ning õnniltleme teda. Otsus on aga tehtud ja oleme sellest talle ka isiklikult teada andnud. See oli klubi valik, meie teekonnad lähevad erinevas suunas.“

Kus Mirotic jätkab, näitab aeg. Eurohoopsi teatel on mängijaga suhtluses olnud nii Milano Olimpia kui ka AS Monaco. Samuti tunnevad Montenegrost pärit Hispaania koondislase vastu huvi Serbia tiimid Belgradi Partizan ning Crvena zvezda.

Korvpallimeedias on palju spekuleeritud ka peatreener Šarunas Jasikeviciuse tuleviku üle. Leedulase leping klubiga lõppes koos tänavuse hooajaga.

Navarro teatel soovib Barcelona peatreeneriga koostööd jätkata. „Jasikeviciuse leping lõppes nüüd ja me tahame, et ta oleks meie treener edasi. Peame tegema (klubis) mõningaid muudatusi ning kui projektist saab asja - usun, et saab - siis anname talle teada.“

„Ma arvan, et tema jätkamisega ei teki probleeme. Ta mõistab klubi täielikult,“ jätkas Navarro. „Nagu kõik teavad, ootavad igas sektoris ees kärped ja me püüame panna kokku võimalikult hea tiimi. Olen väga rahul, kuidas tänavune hooaeg lõppes, aga töötame kõvasti juba järgmise nimel.“

Jasikevicius liitus Barcelonaga 2020. aastal. Tema juhendamisel on klubi võitnud kaks Hispaania meistritiitlit ning kaks Copa del Rey karikat. Euroliigas on kõigil kolmel hooajal jõutud finaalturniirile, aga oodatud tiitlist on seal ilma jäädud.