Juhtum leidis aset 40. minutil pärast Uus-Meremaa viga. Rassistliku kommentaari tegi Katari koondise äär Yousuf Abdurisag.

Mida Abdurisag täpselt Boxallile ütles, pole teada, aga sõnakasutus oli piisav, et võistkonnakaaslased otsustasid Samoa päritolu mängija kaitseks välja astuda ja teisel poolajal enam mitte väljakule tulla. Lisaks polnud Uus-Meremaa pallurid rahul peakohtuniku Manuel Schuttengruberiga, kes ei kuulnud solvangut ja ei saanud seetõttu ka midagi ette võtta.

„See oli suur otsus, aga toetan seda 100%,“ ütles Uus-Meremaa jalgpalliliidu juht Andrew Pragnell. „On selge, et jalgpallis on suured probleemid, millega on vaja tegeleda. Olen tohutult uhke, et mängijad tõid oma arvamuse nii selgelt esile. Ka nemad peaks väga uhked olema.“

Eelmisel aastal jalgpalli MM-i võõrustanud Katari koondise peatreener Carlos Queiroz oli teist meelt. „See oli lihtsalt kahe mängija vaheline vaidlus. Leian, et jalgpallis on alanud justkui uus ajastu, millest keegi aru ei saa. Las jalgpallijuhid teevad otsuseid. Olen kindel, et FIFA hakkab selles mängus juhtunut uurima,“ sõnas ta.

Mängu peatamise hetkeks juhtis Uus-Meremaa 1:0.