Killips asus 210-kilomeetri pikkust etappi kohe esimestest kilomeetritest domineerima ning edestas teisena lõpetanud Paige Onwellerit viie minutiga. Võiduga teenis jänki sportlane pea 4500 eurot auhinnaraha ning järjekordne triumf pälvis taaskord ka teravat kriitikat.

Üheks sõnavõtjaks oli endine naiste tennise suurkuju Martina Navratilova, kes Killipsi võidu järel Twitteris avameelselt oma arvamust avaldas.

„Milline nali,“ ei hoidnud Navratilova ennast tagasi.

Sõna võttis ka teiseks jäänud Onweller, kelle sõnul polnud tal Killipsi vastu mingitki varianti.

„See, et transsooline sportlane võidab naiste võistluse, on tekitanud suurt diskussiooni. Jalgrattaspordi jälgivad inimesed teavad, et Rahvusvahelise Jalgrattaliidu reeglite järgi on see lubatud. Ma arvan, et igal ratturil peab olema võimalus võistelda olenemata sellest, milline on sportlase sugu,“ kirjutas ta enda blogipostituses.

Vaatamata sellele avaldas Onweller arvamust, et parim variant oleks see, kui transsoolised sportlased võistleksid eraldi võistlusklassis. „Tuleks teha kolm võistlusklassi - naised, mehed ja transsoolised,“ kirjutas ta.

Killips oli ülemaailmses tähelepanu keskpunktis mai alguses, kui võitus USA-s toimunud jalgratturite jõuproovil Tour of the Gila naiste konkurentsis esikoha. Võiduga pistis transsooline naine taskusse 30 000 eurot ning jäi juba toona suure kriitikalaviini alla.

„Paljud sportlased on selle pärast raevunud. Neilt on palutud olla viisakad ja lahked, kuid nad ei suuda talle isegi otsa vaadata, ilma et nad tunneksid suurt viha. Nad tunnevad, et on terve elu treeninud, kuid siis tõmmatakse nende raskele tööle vesi peale,“ kommenteeris endine profirattur Inga Thompson BBC-le Killipsi võidu järel.

Saab näha, kas UCI teeb tulevikus oma poliitikas muudatusi või näeme ka järgmistel ja järgmistel naiste profivõistlustel Killipsi triumfe.