Belgia tavapärane kapten Kevin De Bruyne sai meistrite liiga finaalis viga ning sel korral punaste kuradite koosseisu ei kuulu. Kuigi algse kokkuleppe põhjal pidanuks nimekirjas järgmine kapten olema Courtois, siis peatreener Domenico Tedescol olid omad plaanid. Austria vastu pani ta kapteniks Lukaku ning väravavaht pidi paela saama enda käele Lillekülas toimuvaks matšiks.

Peale 1 : 1 viigiga päädinud matši meeskond kogunes hotellis ja alustas valmistumist teisipäeval toimuvaks Eesti mänguks, siis Courtois'd kohal polnud. „Thibaut Courtois on meie jaoks väga oluline. Ma ei saa teile öelda, kui väga ma teda hindan,“ proovis laupäeva õhtul Tedesco juhtunut pehmendada.

Väidetavalt läks Courtois'l valikmängu järel riietusruumis kaaslastega ka riidu. Veel pole teada, kuidas Tedesco kogenud mängija drastilisele sammule reageerib. Tõenäoliselt saab targemaks täna Lillekülas toimuval pressikonverentsil. Kui Madridi Reali kollkipper jääb eemale, siis tõenäoliselt astub väravasuule Strasbourgi hingekirja kuuluv Matz Sels.