„Oled sa valmis?“ – meie mängude laul on ka teie jaoks otsustav küsimus: kas olete valmis Berliini eriolümpia maailmamängudeks? Olümpiastaadioni 50 000 inimest vastaksid sellele küsimusele kindlasti „jah!“, sest tähistasime suurel avatseremoonial ainulaadset kohtumise, rõõmu ja kaasamise pidu.

Delegatsioonide paraad kaasava DJ-kollektiivi „No Shade!“ kaasahaarava muusika saatel pakkus juba palju ülevoolavaid hetki ja emotsioone. Isegi pärast sisenemist ei püsinud sportlastest peaaegu keegi oma kohal. Kõik tantsisid ja pidutsesid, mis viis ainulaadse õhkkonnani. Muidugi kasutas Olümpiastaadionil tantsimise võimalust ka Eesti delegatsioon.

Pärast delegatsioonide paraadi jätkus üritus Mark Solomeyeri (sportlase pressiesindaja), Christiane Krajewski (Saksamaa eriolümpia president), Kai Wegneri (Berliini linnapea) ja Nancy Faeseri (föderaalsise- ja siseminister) tervitustega.

Moto #UnbeatableTogether all tegi Blue Man Group Berlin koos paljude teiste esinemiskunstnikega oma esimese suure esinemise, millele järgnes eriolümpia lipu emotsionaalne heiskamine ja eriolümpiavande andmine.

Ja siis tuli aeg. Föderaalpresident Frank-Walter Steinmeier ütles kuulsad sõnad: „Kuulutan käesolevaga eriolümpia Berliini 2023 maailmamängud ametlikult avatuks!“

Sellele järgnes eriolümpia tõrviku sissetoomine auringiga, aga ka suure entusiasmiga oodatud Madconi etteaste. See tõstis publiku taas toolilt, kuna küsimus „Kas olete valmis?“ vastasid selgelt kõik mängutantsule kaasa tantsinud.

Finaaliks valgustas Berliini öötaevas värviline ilutulestik, mida saatis Blue Man Group. Nüüd on Berliini 2023. aasta eriolümpia maailmamängud ametlikult avatud ja alates homsest võistlevad sportlased koos 26 spordialal ja näitavad oma parimaid esitusi.