USA spordiajakirjanike sõnul on kaks meeskonda sisuliselt diili lukku löönud. Wizards saab endale Chris Pauli ja Landry Shameti mängijaõigused ning lisaks mitu Sunsi tulevate aastate drafti valikut. Phoenix saab omakorda enda ridadesse 29-aastase tagamängija Beali. Asi pole veel päris ametlik, sest Wizards loodab leida veel kolmandat klubi, kes sooviks kohe 38-aastast Pauli endale.

Tehing on suures plaanis mõlemalt poolt loogiline. Suns sihib uuel hooajal tiitlit, sest neil oli juba eelnevalt olemas Devin Booker ja Kevin Durant. Nende kõrval on nüüdsest veel üks skoorimasin. Kuid selle juures on üks suur aga. Pannes juurde ka keskmängija Deandre Aytoni palganumbri, siis on Sunsi palgafond nii lõhki, et nelja mehele kõrvale asjalikke korvpallureid on raske lisada. Paberil on muidugi üsna kahtlane seegi, kas ja kuidas üsna sarnase mängustiiliga Booker ja Beal platsile ära mahuvad. Kuid need on suures plaanis positiivsed lahendamist vajavad mured.

Beal mängis Wizardsis alates 2012. aastast. Kuigi oma parimatel hooaegadel viskas tagamängija keskmiselt üle 30 punkti, siis kõrgesse mängu Washington ei sekkunud. Pigem oli tegu üsna ilmetu keskpärase tiimiga, kelle lagi oli play-offi avaringis välja kukkumine. Kui sedagi. Nüüd hakkab meeskond tankima ehk järgmistel hooaegadel on nad liigas viimaste seas, millega nad võiksid saada tulevikus draftidest mõned uued noored ja säravad tähed, kelle ümber nad saavad tiimi ehitada.

Möödunud hooajal viskas Beal 51%-lise visketabavusega 23,2 punkti, kaks hooaega tagasi tõi ta mängudes keskmiselt lausa 31,1 silma.