69-aastane Huggins tabati teolt reedel, kui Pittsburghi politsei märkas, et lahtise ukse ja katkise rehviga maastur blokeerib liiklust. Seejärel paluti treeneril auto tee äärde parkida, mis valmistas mehele raskusi, vahendab ESPN.

Raporti kohaselt tuvastati Hugginsil 2,1 promilline joove, mis oli Pennsylvanias lubatust (0,8) lausa kaks korda kõrgem.

Järgmisel päeval teatas Huggins, et paneb Virginia ülikoolis ameti maha.

„Minu hiljutised teod ei peegelda ülikooli väärtushinnanguid ega liidriomadusi, mida selles ametis eeldatakse. Vedasin nii teid kui ka ennast alt,“ sõnas Huggins, kes pidi möödunud kuul homofoobse käitumise tõttu nõustuma miljoni dollari suuruse palgakärpega.

„Ma kannan ainuisikuliselt oma käitumise eest vastutust ja vabandan siiralt ülikooli kogukonna ees. Eriti puudutab see üliõpilassportlasi, treenereid ja teisi abilisi, kes on meie programmiga seotud,“ lisas ta.

Huggins juhendas West Virginia Mountaineersi võistkonda 16 aastat. Selle aja jooksul jõudis ülikool NCAA turniiril 2010. aastal poolfinaali, 16 parema seas oldi viimati 2018. aastal. Tänavu jäädi Märtsihulluse esimeses ringis tulemusega 65:67 alla Marylandi ülikoolile.

Sarnaselt mitmetele teistele Hugginsi õpilastele tegi omapoolse avalduse ka Kriisa. „Teadsin seda kutti ainult kolm kuud, aga see tundus nagu terve igavik. Olen väga tänulik, et minusse siiralt uskusid ja võtsid mind kui pereliiget. Armastan sind, treener,“ lausus Kriisa Twitteri vahendusel.