Kahekordne maailmameister Verstappen juhtis sõitu algusest lõpuni. Tema taga käis ülejäänud poodiumikohtadele põnev heitlus. Stardiga kerkis Lewis Hamilton (Mercedes) mööda Fernando Alonsost (Aston Martin). Kaht mees ajas taga George Russell (Mercedes). 13. ringil sõitis Russell aga vastu rajapiirdeid ja lõhkus auto ära. Avarii tõi rajale ka turvaauto.

Mehaanikud suutsid Mercedese vormeli piisavalt parandada, et Russell sai sõitu jätkata. Seda kuni 55. ringini, mil pidurid siiski üles ütlesid. Nii pidi Russell ikkagi sõidu katkestama. Sõidu katkestas veel Williamsi piloot Logan Sargeant, seda tehniliste probleemide tõttu.

Teise koha jagasid omavahel Hamilton ja Alonso. 22. ringil sai hispaanlane britist mööda ning haaras teise koha taas endale. Hamilton jahtis kogu ülejäänud sõidu hispaanlase kohta, aga Alonso suutis positsiooni võidukalt hoida. Esikolmikule järgnesid Ferrari mehed Charles Leclerc ja Carlos Sainz ning Verstappeni tiimikaaslane Sergio Perez.

TOP10:

F1

Kanada GP järel on MM-sarja kindel liider Verstappen 195 punktiga. Talle järgnevad Perez (126 p), Alonso (117 p) ja Hamilton (102 p). Tiimide arvestuses moodustavad esikolmiku Red Bull (321 p), Mercedes (1167 p) ja Aston Martin (154 p).

Esmaspäeva õhtul läheb eetrisse ka järjekordne Delfi vormeli-podcasti „Ringiga ees“ osa, kus võtame vormelimaailma viimase aja tähtsaimad teemad luubi alla. Kuulajad saavad esitada ka küsimusi aadressile: ringigaees@delfi.ee

Hooaeg jätkub 2. juulil toimuva Austria GP-ga.