Viimase pileti eest tõotatud maal heitlesid otsustavas play-off´is Deportivo Alaves ja Levante UD. Kahe meeskonna vaheline avakohtumine Alavesi kodustaadionil lõppes 0 : 0 viigiga ning sarnane skoor seisis tablool ka eilses korduskohtumises 90 minuti täitumisel.

Lisaajal hakkas juhtuma. Kõigepealt lõi Levante mängija Pepelu 120. minutil karistuslöögi latti. Järgmisel rünnakul teenis Alaves nurgalöögi, mis pidi jääma lisaaja viimaseks momendiks, kuid nii ei läinud.

Lühidalt lahti mängitud nurgalöögi järel toimetati pall karistusalasse. Õnnetul kombel riivas pall Levante mängija kätt ning VAR-i abiga määras mängu peakohtunik Alavesi kasuks penalti. Palli taha asus Asier Villalibre, kes 129. (!) minuti tabamusega klubile pääsu kõrgliigasse tagas.

Pärast lõpuvilet algas Alavesi mängijate metsik võidujoovastus, kes pidutsesid koos staadionile tulnud fännidega.

Alavesi peatreener Luis Garcia ei suutnud pisaraid tagasi hoida.

„Mul on nii hea meel kõigi fännide üle. Rahvas on meid tulihingeliselt toetanud, ma olen nii õnnelik. See meeskond on fantastiline,“ rääkis ta Mundo Deportivo teatel.

„Olime täna ja esimeses matšis parem võistkond. Jalgpalli huvides oli kõige õiglasem, et tõusime kõrgliigasse,“ jätkas Garcia.