Kui esimeses poolfinaalis peeti enne kohtumist suurfavoriidiks sarja rekordmeistrit, Hispaania klubi FC Barcelonat, kes oli võitnud eelmised kaks tiitli, siis finaalturniirile kohaselt ei olnud nende vastased, Saksamaa klubi SC Madgeburg, valmis neile midagi niisama andma. Suureskooriliselt alanud matšis üritasid sakslased tempot maha suruda, kuid hispaanlased suutsid siiski esimesel poolajal oma väravavahi, Emil Nielseni, tõrjete abil 18 : 16 eduseisu võtta.

Teise poolaja keskpaigas aga ei olnud FC Barcelona puurilukud teinud ühtegi tõrjet ning Magdeburg võttis oma liidri, imeliselt kiiresti veerandfinaalides saadud hüppeliigese vigastusest paranenud, Gisli Kristjanssoni vedamisel 25 :23 edu. Perioodi lõpp kulges võrdses lahingus, kus kordamööda skoorides kulgeti lõpuvileni, kus viimastel sekunditel viskasid sakslased tabloole viigiseisu ning meid ootas ees lisaaeg. Kuigi Magdeburg sai ka seal korraks edu, siis hispaanlased tulid taas mängu tagasi ja kohtumise saatuse pidid otsustama karistusvisked.

Tõeliselt omanäoliselt kulgenud karistusvisete seerias suutsid FC Barcelona mängijad kolm korda põrkega üle värava visata ning SC Magdeburg edenes oma esimesel Meistrite liiga finaalturniiril kullamatši seisuga 40 : 39. Kay Smits viskas võitjate kasuks 11 väravat ning hispaanlaste resultatiivseim oli Timothy Nguessan üheksa tabamusega.

„Olen väga uhke meie võistkonna üle, mängisime täna suure hingega turniiri favoriidi vastu. Hetkel olen isiklikult väga emotsionaalne ning pean end homseks koguma, et finaaliks valmis olla,“ ütles pisarates Magdeburgi mängija Michael Damgaard pressikonverentsil.

PSG suur eelarve ei suutnud neid taas finaali viia

Pikki aastaid suure eelarvega Meistrite liiga trofeed koju viia üritav Pariisi Saint-Germain läks teises poolfinaalis vastamisi hooaja alguses pankroti äärel maadelnud poolakate Kielcega. Mäng algas võrdselt, kuni esimese poolaja lõpus hoidsid poolakad vastased viis minutit kuival ning viskasid ise selle ajaga kolm ilusat lennust väravat ja võtsid
garderoobi kaasa 16 : 14 edu. Läti hiiglane, Dainis Kristopans oli PSG poolt skoorinud selleks ajaks neljal korral ning Kielce poolt vastas Alex Dushebajev viie tabamusega.

Teisel poolajal olid mõlemad tiimid teatud hetkedes eduseisus, kuid sellest perioodist kujunes tõeline väravavahtide pidu, kui PSG poolt Andreas Palicka ning Kielce eest Andreas Wolff hiilgasid võimsate tõrjeprotsentidega. Paslikult andsid just Wolffi kaks tõrjet tähtsatel lõpuhetkedel poolakatele lõpuks napi 25 : 24 võidu. Nii edenes Kielce
Barlinek Industria homsesse finaali SC Magdeburgi vastu. Poola klubi resultatiivseim oli Dushebajev kuue väravaga ning Prantsumaa võistkonna eest tabas Luc Stein samuti kuuel korral.

„Esimene poolaeg suutsime mängida väga dünaamilist ja kiiret käsipalli. Teisel perioodil hakkasid tõenäoliselt närvid natukene mõjuma ning mõlemad tiimid tegid palju lubamatuid tehnilisi vigu. Rahule võib jääda meie kaitsega, kuid kõige tähtsam on see, et suutsime finaali edeneda. Olime senini keskendunud vaid poolfinaalile, nii et peame nüüd puhkama, et suudaksime homses kullamängus endast parima anda,“ lõpetas Kielce resultatiivseim mängumees Alex Dushebajev.