26-aastane sulgpallur võidutses möödunud nädalal Taanis Hillerødis toimunud International Challenge’i sarja turniiril. Kuuba teenis 2021. aastal Challenge’i sarjas samuti kaks turniirivõitu (Hollandis ja Poolas), kuid viimatist triumfi võib pidada senise karjääri kõige vägevamaks. Pariisi olümpia piletit jahtiv Kuuba teenis tabelisse juurde korralikud 4000 punkti ja pääses maailma üldtabelis taas 50 parima sekka. Finaalis tuli Kuuba raskest seisust välja ja alistas numbritega 16:21, 21:16, 21:10 Indoneesia sulgpalluri Komang Ayu Cahya Dewi (BWF 53.).

Viimased poolteist aastat Taanis elav ja mängiv Kuuba harjutab sulgpallilegendi, viiekordse Euroopa meistri ja MM-medalisti Peter Gade juhtnööride järgi. Koostöö endise meeste maailma esireketiga kannab vilja, mille üks ilmekaid näiteid on hiljutine turniirivõit.

Seitsmekordne Eesti üksikmängu meister valmistub nüüd üheks hooaja tippsündmuseks, kui 26. juunil algab Poolas Euroopa mängude sulgpalliturniir. Naiste üksikmängus kaheksanda asetusega Kuuba ei salga, et eesmärk on võita medal. Delfi Spordile antud intervjuus jagas Kuuba lähemalt muljeid senise karjääri magusaimast triumfist ja koostööst Peter Gadega, juttu tuli veel otsusest kolida Taani ja tulevikueesmärkidest.