Naiste epeevehklemise põhiturniirile pääsesid 56 parimat epeenaist, kellest kaheksa parimat olid kvalifikatsiooni tulemuste põhjal avaringis vabad. Irina Embrich ja Erika Kirpu läbisid alagrupi täiseduga ja alustasid põhiturniiri teisest ringist. Kristina Kuusk ja Nelli Differt teenisid alagrupis mõlemad kolm võitu ja alustasid vehklemist avaringist.

32-aastane Differt alistas esimeses ringis grusiinlanna Tamila Muridova 15 : 10, teises koondisekaaslase Irina Embrichi 15 : 12 ja kolmandas belglanna Aube Vandingeneni 14 : 12. Vägeva esituse tegi eestlanna veerandfinaalis, kus ta seljatas pranstlanna Marie-Florence Candassamy kindlalt 15 : 8. Sellega kindlustas Differt endale karjääri esimese täiskasvanute medali.

Poolfinaalis pidas Differt maha tasavägise lahingu Itaalia tähe Mara Navarria. Eestlanna läks matši 2 : 0 juhtima, kuid Navarria jõudis 2 : 2 viigini. Teise perioodi lõpuks oli seis 10 : 10, sealjuures olid naised teinud lausa seitse topelttorget. Kuid seejärel pääses Navarria kahe õnnestumisega juhtima, Differt pidi võtma aina enam riske, aga Itaalia epeevehkleja oli kaitses kaitses. Differt kaotas matši 10 : 15 ehk eestlanna sai endale koju pronksmedali.

Ka mullusel MM-il oli Differt parim eestlanna, kuid toona jõudis ta ainsana veerandfinaali. Kadettide, juunioride ja U23 tiitlivõistlustelt on tal kaks kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi. Mullu antud intervjuus tõdes Differt, et tema aeg alles tuleb. „Mõtteid, et kaua ma enam jõuan, on pähe tulnud küll, kuid pole osanud rongilt maha hüpata. Praegu tundub, et olen õigesti teinud. Iga asi juhtub ju omal ajal või natuke hiljem,“ lausus ta toona.

Kuusk jõudis veerandfinaali

Veerandfinaali jõudis ka Kristina Kuusk, kes alistas esimeses kahes ringis hispaanlanna Calleja Fernandezi 15 : 13 ning Portugali sportlase Maria Alvimi 15 : 11. Kuueteist parema seas sai 37-aastane eestlanna vägeva skalbi, sest ta alistas kahekordse maailmameistri ja kahelt olümpialt medali võtnud itaallanna Rossella Fiamingo 11 : 10. Kuuse teekond sai aga otsa veerandfinaalis, kus ta kaotas 5 : 15 Prantsusmaa ässale Alexandra Louis Marie.

Sarnaselt Embrichiga piirdus ühe matšiga Erika Kirpu, kes kaotas šveitslanna Angela Kriegerle 12 : 15.

Otseülekannet võistlusest näeb siit.

Otseblogi: