Šveitslane kaotas õnnetuse järel teadvuse ning meedikud elustasid teda nii sündmuskohal kui ka helikopteris, millega ta haiglasse toimetati.

Hoolimata Churi haigla arstide suurtest pingutustest ei suutnud nad Mäderit päästa.

Lõuna ajal saabus teade, et juhtunud on kõige hullem. 26-aastase tippratturi eluküünal kustus täna Eesti aja järgi 12.30 õnnetuses saadud raskete vigastuste tagajärjel.

„Gino oli erakordne sportlane, sihikindluse eeskuju, meie meeskonna ja kogu rattaringkonna hinnatud liige. Tema talent, pühendumus ja kirg spordi vastu on meid kõiki inspireerinud,“ kirjutas ratturi meeskond Bahrain Victorious järelehüüdes.

Toimunut kommenteeris ka meeskonna tegevdirektor Milan Erzen. „Oleme muserdatud meie erakordse jalgratturi Gino Mäderi kaotusest. Tema talent, pühendumus ja entusiasm olid meile kõigile inspiratsiooniks. Ta polnud mitte ainult äärmiselt andekas jalgrattur, vaid ka suurepärane inimene. Avaldame sügavat kaastunnet tema perele ja lähedastele ning meie mõtted on nendega sel raskel ajal. Bahrain Victorious sõidab edaspidi tema auks, hoides tema mälestust igal teel, kus me võistleme. Oleme otsustanud näidata Gino vaimu ja kirge ning ta jääb alati meie meeskonna lahutamatuks osaks.“

Samas õnnetuses oli osaline ka Mäderi konkurent Magnus Sheffield, kes sai toimunu tagajärjel peapõrutuse ja sinikad.

Maderi profikarjäär algas 2019. aastal Dimension Data ridades, enne kui ta liitus 2021. aastal Bahrain Victoriusega. Šveitsi rattur võitis Giro d'Italia, Tour de Suisse'i ja Tour de Romandie velotuuridel etapivõite, samuti parima noore ratturi arvestuse ja viienda koha.