Eesti meeskond alustas mängu paremini ja pääses avaveerandil seitsme minutiga juba 13:0 juhtima ning võitis lõpuks esimese perioodi tulemusega 16:6.

Teisel neljandikul said ka lätlased oma mängu hästi käima ning poolajavileks asus Läti juhtima 33:28. Kolmanda veerandi lõpuks olid lätlased ees 48:40 ning lõpuperioodil kärises vahe juba 17-punktiliseks. Lõpusireeni ajal särasid tablool meie koondise kaotusnumbrid 52:69.

Eestlased olid suures hädas visketabavusega, mis oli kõigest 26,2% (kahesed 35,1% ja kolmesed 12,5%). Lauavõitluse kaotasime 33:39. Positiivse külje pealt tasub ära märkida pallikaotuste arv, mis oli meie meestel 11 Läti 19 vastu. Mängu resultatiivseim oli Mikk Jurkatamm 22 punktiga, 6 punkti said kirja nii Carlos Jürgens, Kaspar Suurorg kui Peter Carey.

Eile kaotas Läti noor meeskond Soomele 66:79. Eesti mängib soomlastega homme (kell 18.30) ning ka seda mängu näevad Delfi TV-st Delfi Kogupaketi tellijad.

Rahvuskoondise peatreener Jukka Toijala rääkis kontrollmängude eel, et tegemist on vajalike mängudega: „Praeguse koondise põhivennad on 2002. aastal sündinud, kes mullu olid tublid ja pääsesid U20 koondisega A-divisjoni. Nad saavad meie süsteemiga tuttavaks. See on tulevikku silmas pidades ülimalt olulise väärtusega.“

Kui esimesed kontrollmängud peab järelkasvukoondis Soomes, kohtudes Läti ja Soomega, siis nädal hiljem ehk 27. juunil võõrustatakse Kalevi Spordihallis Filipiinide koondist ning 29. juunil soomlaste „Rising Stars“ meeskonda.

Lisaks saab Delfi TV-st vaadata ka Eesti U20 noormeeste tegemisi EM-finaalturniiril, mis toimub Kreekas 8.-16. juulini.

Eestlased lähevad alagrupis vastamisi Hispaania, Serbia ja Montenegroga.

Tee Delfi Kogupaketi tellimus juba täna!