Euroliiga aktsionärid valisid Motiejunase ühehäälselt liiga uueks tegevjuhiks. Neljapäevases avalduses teatati ühtlasi, et liiga presidendina jätkab Dejan Bodiroga.

Motiejunas võtab koha üle ameeriklaselt Marshall Glickmanilt, kes hiljuti ametikohalt tagasi astus. Motiejunas on lühikese ajaga juba kolmas Euroliiga tegevjuht. 2022. aastal vallandati pikaaegne juht Jordi Bertomeu, kelle asemele palgatud Glickman pidas vastu vaid lõppenud hooaja.

Glickman jäi lühikesel ametiajal silma üsna suurte plaanidega. Glickman rääkis pidevalt avalikult, et Euroliiga peab laienema suurlinnadesse nagu Pariis ja London. Samuti pooldas ta konverentside loomist, palgalage, märgatavalt aktiivsemat tegutsemist sotsiaalmeedias ja palju muud. Palju on räägitud ka uue võistkonna loomisest Dubaisse.

Glickmani rolli võtab üle aga 42-aastane Paulius Motiejunas, kes tegutsenud 2013. aastast Kaunase Žalgirise peadirektorina. Ta liitus klubiga 2007. aastal, asudes tööle kommunikatsioonijuhina. Aastate jooksul tema roll kasvas ning 2013. aastal sai temast klubi president ja suuromanik. Seoses uue rolliga peab Motiejunas end nüüd Žalgirise kohustustest distantseerima.

Euroliiga pressiteates toodi välja, et Motiejunase ajastul on Žalgiris saanud nautida klubi ajaloo ühtesid parimaid aastaid. 2018. aastal jõudis klubi esmakordselt sel sajandil Euroliiga Final Fouri.

Ta on aidanud klubi majanduslikest raskustest välja tüürida ja viimaste aastatega on Žalgirisest saanud Euroliiga üks populaarsemaid klubisid külastajatearvu poolest. Viimasel põhihooajal müüs Žalgiris 17 kodumängust välja 16. Ainukesena leidus vabu kohti hooaja esimesel kodumängul, kus võõrustati Bologna Virtust. Siis oli saalis 11 000 pealtvaatajat, Žalgirio Arena mahutab 15 000 inimest.

Toetab ka laienemist

Motiejunas andis mais Kaunases toimunud Final Fouri ajal intervjuu portaalile Eurohoops, kus teatas, et Euroliiga laienemine on paratamatu. „Usun, et jõuame sinna. Probleem on seotud võistluskalendri ja kohalike liigade (ajakavadega),“ rääkis leedulane.

„Praegu mängitakse hooaja jooksul 90 mängu. Peame leidma selles tasakaalu. Puhtalt ärilises plaanis ütleksin, et peame laienema, aga tuleb vaadata mängijate, treenerite ning ka fännide vaatest. Praegu on väga palju kohtumisi: ühel päeval Euroliiga, järgmisel kohalik meistriliiga. Laienemine on vajalik, sest meil on väga hea toode, aga peame vaatama, et keegi sellega haiget ei saaks. Peame aitama mängijaid ning fänne, kelle jaoks seda kõike teemegi.“

Motiejunas tunnistas samas intervjuus, et ta ei oleks vastu Dubaisse uue klubi loomisele. „Olen varasemaltki öelnud: mulle meeldis see reis, mis Dubais korraldati. Meile näidati kohalikku spordihalli ning nägime, kes on selle projekti taga. Paistab, et sel on potentsiaali ning peame kõik läbi analüüsima,“ sõnas ta. „Tšarterlennuga tuleb lihtsalt paar tundi kauem lennata, aga ma ei näe selles probleemi. Dubais on vägev areen, suurepärased tingimused ja kõikide tiimide eest hoolitsetaks korralikult. Sellel on palju kasutegureid ning kui öelda „ei“ lihtsalt põhjusel, et lennureis muutub paar tundi pikemaks, siis see pole minu jaoks väga mõistlik argument.“