Portaal BasketNews vahendas maikuus, et Barcelona peab oma eelarvet vähendama 20-25% võrra. Tänavusel hooajal tegutseb Hispaania suurklubi ligikaudu 44 miljoni euro suuruse eelarvega.

Eelkõige plaanitakse eelarvet kärpida palkade vähendamisega. Klubi suurima sissetulekuga mängija on 32-aastane Nikola Mirotic, kes erinevatel andmetel teenib hooajaga üle 10 miljoni euro.

Kuigi hispaanlasel on Barcelonaga veel kaks aastat lepingut järel, teatas neljapäeval kohalik väljaanne TV3, et klubi on otsustanud Miroticiga lepingu lõpetada ning on sellest ka mängijale teada andnud. BasketNewsi teatel pidi algselt Mirotic osalema tänasel finaalieelsel pressikonverentsil (Barcelona alustab reedel Hispaania meistrivõistluste finaalseeriat Madridi Reali vastu - K.R.), kuid tema asemel tuli peatreener Šarunas Jasikeviciuse kõrval üritusele hoopis Alex Abrines.

Hispaania meedia on Miroticit seostanud Itaalia hiiu Milano Olimpiaga, kuid Mirotici leer on seda eitanud.

32-aastane Mirotic kogus tänavu Euroliigas keskmiselt 15,4 punkti ja 4,3 lauapalli. Suurte lootustega Final Four'ile vastu läinud Barcelona jaoks finaalturniir aga ebaõnnestus täielikult ning tiim pidi leppima neljanda kohaga.

Nagu mainitud, jõudis Barcelona Hispaania meistrivõistlustel finaali. Kolme võiduni peetav finaalseeria Madridi Reali vastu algab reedel Barcelonas.