Portaali Inside the Games teatel suri Glance südamerikke tagajärjel. „Maailma kergejõustikuliidul (WA) on sügavalt kurb kuulda USA sprinteri ja treeneri Harvey Glance'i surmast,“ seisis rahvusvahelise alaliidu avalduses.

Glance võitis 1976. aasta Montreali olümpial 4 x 100 meetri jooksus USA koondisega olümpiakulla. 1987. aastal krooniti ta Roomas samal alal maailmameistriks. Sprinditeates võitis ta kaks kulda Panameerika mängudelt ning teenis 100 m jooksus 1979. aasta San Juani mängudelt hõbemedali.

Sportlaskarjääri järel tegutses Glance pikalt treenerina. Ta tegutses Auburni ülikoolis esialgu abitreenerina ning seejärel peatreenerina. 1997. aastal sai temast Alabama ülikoolis peatreener.

Rahvusvahelisel tasemel käis ta 2008. aasta Pekingi olümpial meessprinterite ja -tõkkejooksjate abitreenerina. Aasta hiljem Berliinis toimunud MM-il oli ta juba USA meeskonna peatreener. Tema käe all jõudis maailma tippu ka Grenada sprinter Kirani James, kes 400 m jooksus tulnud olümpiavõitjaks (2012 London) ja maailmameistriks (2011 Daegu). 30-aastane sprinter on nii olümpiamängudelt kui MM-idelt võitnud täiskomplekti medaleid ehk ühe kulla, hõbeda ja pronksi.

Jaga
Kommentaarid