Juba 14-aastaselt profitrikiratturiks saanud Casey võitis oma esimese X-Mängude medali 2012. aastal BMX Freestyle Park distsipliinis. Aasta hiljem lisandus BMX Air võistluselt X-Mängude hõbe ja 2021. aastal sai ta kätte ka ihaldusväärse kuldmedali.

„Pat oli vaideldamatult üks maailma parimaid BMX-rattureid ning tema järsk lahkumine tuli kogu BMX-i ja action-spordi maailmale suure šokina,“ rääkis Delfile Simple Sessioni korraldaja Risto Kalmre.

Tallinnas võistlemas on Casey käinud kaheksa korda järjest aastatel 2011-2018, mis näitab, et Simple Session oma korraldusega sümpatiseeris ameeriklasele väga. 2014. aastal võitis ta siin ka pronksmedali. „Kõikidel aastatel sõitis Pat ülihästi ja kõrgetele kohtadele ning oli suur publiku lemmik,“ lisas Kalmre.

Pat Casey 2014. aasta Simple Sessionil.

Distsipliinide ampluaa ja neis saavutatud taseme poolest oli 29-aastane Casey üks mitmekülgsemaid BMX-rattureid läbi aegade. „Pat oskas sõita absoluutselt kõike - dirt jump'e ja trail'i, park'i, bowl‘i ja street'i ning seda kõike kokku kombineerida. Selliseid sõitjaid on väga vähe,“ sõnas Kalmre ning iseloomustas Casey't inimesena:

„Ta oli väga-väga autentne ja lahe tüüp. Ta oli ülimalt positiivse, sõbraliku, samas heas mõttes tagasihoidliku, mellow ellusuhtumisega. Pat meeldis kõigile.“

„Ratta seljas oli Pat samas ülimalt järjekindel, võimas, tugev ja töökas. Ei andnud milleski alla. Ta võis näiteks ühte ülikeerulist trikki päev otsa filmida, et see lõpuks filmiprojekti purki saada, hoolimata, et selleks ajaks oli keha täiesti katki.“

Pat Casey.

„Kogu BMX ja ekstreemspordimaailm on Casey' lahkumisest vapustatud ning viimaste päevade sotsiaalmeedia on triiki täis kõiksugu sportlase ja brändide meenutusi temast,“ rääkis Kalmre.

Patist jäi maha abikaasa Chase ning lapsed Reid ja Taytum. „Ta oli väga-väga pühendunud pereinimene. Nagu Patgi, oli Reid suur BMX-i ja motokrossi fänn ning võistles juba mõlemal alal. Sõitis isaga koos iga päev,“ jätkas Kalmre.

„Tundus, et neil oli perfekte elu, oma hiigelsuure tagahoovi BMX-pargiga, kus koronaaajal toimusid lausa X-Mängud, kanade ja loomadega - nimetati Casey farmiks - ning armastava naise ja lastega. Pat oli oma perega väga lähedane. Samuti oli tal väga palju lähedasi sõpru. Pati kodu oli BMX-ratturite kokkusaamiskoht, seal sõitsid nii pro'd kui ka vähem pro'd, kuigi rämbid ise olid seal algajatemate jaoks üsna hirmuäratavad.“

Pat Casey (keskel) Simple Sessionil 2014.
Pat Casey (vasakul) osales Simple Sessionil koguni kaheksal aastal.