Horvaatia oli võidus kinni ka 90 minuti möödudes, kuid normaalaja kuuendal üleminutil lõi Noa Lang tabloole 2 : 2 viigi. 98. mänguminutil läks Horvaatia juhtima Bruno Petkovici tabamusest ning et kõik kindel oleks, virutas Luka Modric 116. minutil ka penalti sisse.

„See on võit Horvaatia inimestele. Alistasime Hollandi nende ende fännide ees. Horvaatial on veel üks medal,“ ütles peatreener Zlatko Dalic vahetult peale lõpuvilet Horvaatia Nova TV-le, vahendab BBC Sport.

„See on uskumatu, ebareaalne, aga nad väärivad seda. See võit läheb kahtlemata ajalukku!“

Horvaatia on ühe võidu kaugusel suurest tiitlist olnud varemgi, kui 2018. aasta MM-i finaalis kaotati Prantsusmaale 2 : 4.

„Meil on pronks (2022 Katarist) ja hõbe. Lähme toome ka kulla ära, et see lugu lõpetada!“ lisas Dalic.

Hollandi rahvusvaheliste tiitlite põud on veninud juba 35 aasta pikkuseks, sest viimati tõsteti karikas pea kohale 1988. aasta EM-il.

Tulpidemaa peatreeneri Ronald Koemani teine tulemine on alanud vaevaliselt. Märtsis toimunud 2024. aasta EM-valikturniiril kaotati 0 : 4 Prantsusmaale. Kaotusvalu elati välja kolm päeva hiljem Gibraltari peal, kes alistati 3 : 0.

Pühapäeval Rotterdamis toimuvas finaalis kohtub Horvaatia kas Hispaania või Itaaliaga, kes peavad teise poolfinaali täna õhtul kell 21.45. Pronksimäng peetakse pühapäeval Enschedes.

Mängu statistika