Kyrgiose puhul ei tea viimasel ajal kunagi, kui kaugele ta suure slämmi turniiril purjetada võib, sest tegu on ühe andekaima mängijaga tuuril. Paraku saavad sisemised deemonid mehest enamasti võitu ning me loeme Kyrgiosest rohkem kui „tennisemaailma pahapoisist“ kui imelise turniiri teinud mängijast.

Neli aastat tagasi Wimbledoni teises ringis toimunud mäng oli tuline ja skandaalne nagu mitmed Kyrgiose matšid. Teisel pool võrku seisis Rafael Nadal, kes sai kolmandas setis palliga valusalt rindu. Kyrgios tunnistas, et lõi hispaanlast meelega.

Sel turniiril võis Kyrgiost näha paremal käel kandmas varrukat, mis, nagu ta on värskelt tunnistanud, peitis tema enesevigastamise arme.

„Ma mõtlesin siiralt enesetapule,“ tunnistas ta.

„Kaotasin Wimbledonis. Ärkasin üles ja mu isa istus voodi peal, lahistades nutta. See oli mu jaoks suur äratuskell. Mõtlesin, et ma ei saa seda enam edasi teha. Lõpetasin Londoni psühhiaatriahaiglas, et oma probleemides selgusele jõuda.“

Austraallane oli pahuksis nii alkoholi kui ka narkootikumidega ning tema suhted pere ja sõpradega halvenesid.

Suur osa tema allakäigul oli vaimsel pingel, mille ta seoses tennisekarjääriga endale peale pani: „See pinge, „kõik silmad on sinul“ ootus, ma ei tulnud sellega toime. Vihkasin seda inimest, kes ma olin.“

Nick Kyrgios

Kyrgios naasis alles sel nädalal pikast vigastuspausist, kus ta oli olnud alates oktoobrist, kui mängis viimati Tokyo ATP 500 turniiril. Oma vaimse tervise probleemidest on ta avameelselt rääkinud ka sotsiaalmeedias ja teistes intervjuudes.

Tagasitulekuturniiriks valis Kyrgios Stuttgarti ATP 250 turniiri, kus ta kaotas esimeses ringis hiinlasele Yibing Wule 5 : 7, 3 : 6.

„Break Pointi“ episood Kyrgiosega paisatakse Netflixi 21. juunil. 13. jaanuaril avaldati esimesed viis osa.

Sarja esimesel hooajal (filmitud eelmisel aastal) jälgitakse lähemalt kümmet tennisestaari: naistest Paula Badosat, Ons Jabeuri, Maria Sakkarit ja Ajla Tomljanovici, meestest Casper Ruudi, Kyrgiost, Thanasi Kokkinakist (Kyrgiose paarismängupartner ja sõber), Taylor Fritzi, Matteo Berrettinit ja Felix Auger-Aliassime’i.