Kuldliigas mängiv meeste koondis läheb kell 18.00 Nitras vastamisi Slovakkiaga, kellest kodus saadi jagu 3:0. Kell 18.00 algavat mängu näeb nii ETV2 kui ERRi spordiportaali vahendusel.

Eestil on C-alagrupis kirjas kaks võitu ja kaks kaotust, millega ollakse Tšehhi järel (kolm võitu ja üks kaotus) teisel kohal. Kolmas on kahe võidu ja kahe kaotusega Soome ning neljas ühe võiduga Slovakkia.

Muutusi on mõlema meeskonna koosseisudes. Eesti peatreener Alar Rikberg sõitis Slovakkiasse 12 mängijaga, eri põhjustel jäid maha Martti Juhkami, Renet Vanker ja Timo Lõhmus. Ent tagasi rivis on Märt Tammearu, keda loodetavasti saab ka platsil näha, vahendas volley.ee. „Täna siin Slovakkias tegi Märt kaasa kogu trenni samas mahus nagu kõik nurgaründajad, mängusituatsioon on kindlasti erinev, aga järk-järgult on võimalik teda ka mängudes katsetama hakata,“ ütles Rikberg.

Ka slovakkidel on võrreldes eelmise omavahelise kohtumisega koosseisus toimunud mõned muudatused, mis puudutavad nii sidemängijat kui diagonaali. „Sides on neil nüüd mänginud kogenum Filip Palgut ja diagonaalis Patrik Lamanec, keda enne meie mängu tabas kõhuhäda. Tema on viimastes mängudes olnud selgelt nende parim rünnakul. Ses osas on nad kindlasti tugevamaks läinud,“ usub juhendaja.

„Tabeliseis on selline, et kõik alagrupid on olnud üllatusi täis ja meil on esimesest viimase kohani kõik lahtine. Järgmine mänguvoor paneb juba päris palju paika, mille peale viimases voorus mäng käib – kas edasipääsu või hoopis Kuldliigasse püsimajäämise nimel. Kuni on võimalus võita ja kuhugi edasi pääseda, seni me seda ka püüame. Kui need peaksid kaduma, siis seame endale teised eesmärgid,“ lisas juhendaja.

Eesti meeskonna koosseis Slovakkia vastu:

Sidemängijad: Robert Viiber, Markkus Keel
Diagonaalründajad: Valentin Kordas
Nurgaründajad: Karli Allik, Stefan Kaibald, Märt Tammearu
Temporündajad: Andri Aganits, Mihkel Varblane, Alex Saaremaa, Marx Aru
Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Naised mängivad finaalturniiri korraldajaga

Rahvusnaiskond kindlustas pääsu 24.-25. juunil Austrias Grazis toimuvale Final Fourile viimases kodumängus saadud 3:0 võiduga Põhja-Makedoonia vastu.

Eestil on A-alagrupi liidrina koos neli võitu ja 12 punkti, teine on finaalturniiri korraldaja Austria, kolmas ühe võidu ja kolme kaotusega Läti.

Kolmapäeval kell 21.15 mängitakse Schwechatis Austriaga, ka seda kohtumist näeb otsepildis ETV2 ja ERRi spordiportaalis.

Eesti naiskond ei saa viimastes Hõbeliiga mängudes arvestada nurgaründaja Kristiine Miileniga, kel on pöia väsimusmurd ja peab seetõttu pidama vigastusepausi. Seetõttu mängib Merilin Paalo seekord nurgaründajana.

Eesti koosseis Austria vastu:
Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Melissa Varlõgina
Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann
Nurgaründajad: Nette Peit, Merilin Paalo, Silvia Pertens, Nora Lember
Temporündajad: Kätriin Põld, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Liisbet Pill
Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm