Eesti Davis Cupi koondis kuulub ühte alagruppi San Marino ja Montenegroga. Teise alagrupi moodustavad Põhja-Makedoonia, Moldova, Küpros ja Malta. Maailmaliiga teise tugevusgrupi üleminekumängudele kindlustavad otse pääsu mõlema alagrupi võitjad. Teise koha omanikud selgitavad omavahelises mõõduvõtus kolmanda edasipääseja.

Eesti on edetabelikohti vaadates alagrupi selge favoriit ning seda tõdes ka koondise kapten Vladimir Ivanov.

„Mõlemad tiimid on suhteliselt nõrgad. Nii San Marinol kui ka Montenegrol on ainult koondise esinumbritel ATP edetabelikoht, mis on samuti madal. Eesmärk on alagrupi võit. Sel juhul peame mängima kõrgemale tasemele pääsemiseks play-off´is teises tugevusgrupis viimaseks jäänud koondisega. See toimuks järgmine aasta,“ selgitas Ivanov.

Eesti koondis sõitis Küprosele pühapäeval ning homme algavaks turniiriks ollakse igati valmis. „Oleme siin teinud trenni. Mingit suurt ettevalmistust teha pole võimalik. Igal mehel on oma kava ja turniirid, kus mängitakse ja see ongi parim ettevalmistus.“

Eesti koondisesse kuuluvad Mark Lajal (ATP 235.), Daniil Glinka (ATP 707.), Siim Troost (ATP 1543.) ja Johannes Seeman (ATP 1557). Koondisesse ei kuulu seekord Kristjan Tamm (ATP 632.), kes paar päeva enne Küprosele minekut sai pisivigastuse.

„Troost ja Seeman mängisid Soomes ITF-il ja pääsesid finaali. See oligi nende parim ettevalmistus. Mark Lajal mängis USA-s. Plaan on selline, et üksikmänge mängivad Lajal ja Glinka ning paarismängu Troost ja Seeman.“

Ivanov hindab koondislaste vormi heaks. Eraldi tõi ta välja Lajali, kelle tulemused räägivad enda eest. „Lajal on kahtlemata elu parimas vormis. Glinka on viimasel ajal arenenud ja saanud häid võite. Tal oleks vaja ühte edukat turniiri, mis paneks loodetavasti lumepalli veerema,“ analüüsis Ivanov.