„See oli kole mäng, sest meil visked ei tabanud. Kuid lõpuks saime aru, et kuidas neid kaitses takistada. Nad skoorisid 89 punkti ja see tõi täna meile võidu,“ võttis kohtumise järel matši kokku Nikola Jokic, kellelt uuriti, et mis tunne on olla NBA tšempion. „Hea. Hea. Töö on tehtud, saame nüüd koju minna.“

Denveri finaalseeria viies mäng meenutas Eesti külasimmanit, sest alguses ei saadud vedama ja lõpus ei saadud pidama. Võõrustajate esimesest 22-st kaugviskest tabas vaid kaks ja nad läksid kahe poolaja vahelisele mõttepausile 44 : 51 kaotusseisust.

Veel kaks minutit enne matši lõppu oli Miami peal 89 : 88, kuid lõppeks sai otsustavaks Nuggetsi must töö. Poolteist minutit enne kohtumise lõpusireeni torkas ründelauast palli võrku Bruce Brown. Pool minutit enne kohtumise lõppu sai Kentavious Caldwell-Pope palli kätte Miami tähelt Jimmy Butlerilt ning äär sopsas kaks teenitud vabaviset. Miami viimasel kahel minutil rohkem sihile ei jõudnuki ning 94 : 89 võidu vormistasid Bruce Browni kaks vabaviset.

Kohtumise otsustavad minutid:

Ka Denveri peatreener Michael Malone leidis, et edu taga oli higi valamine. „Raske töö, ohverdused, pühendumus kulmineerus meistritiitliga. Kuid mul on teile kõigile uudised. Me pole ühe tiitliga rahul, sest me tahame rohkem. Me tahame rohkem!“ kinnitas Malone peale 4 : 1 lõppenud seeriat.

Nuggetsi suurim täht oli taaskord Jokic, kes oma 28-st punktist 19 viskas teisel poolajal. Lisaks noppis ta 16 lauapalli ja andis neli korvisöötu. Loomulikult teenis 211 cm pikkune serblane finaalseeria kõige väärtuslikuma mängija ehk MVP auhinna.

Hea esituse rünnakul tegi eelnevas kolmes mängus kokku vaid 18 punkti toonud Michael Porter jr, kes hooaja viimaseks jäänud matšis sai kirja 16 punkti ja 13 lauda. Jamal Murraygi läks käima alles teisel poolajal, sest ta viskas oma 14-st silmast 10 peale mõttepausilt tulekut. Oma üsna halba viskepäeva korvas tagamängija kaheksa korvisöödu ja kaheksa lauapalliga. Heati vedas taas duo Jimmy Butler ja Bam Adebayo, kes tõid vastavalt 21 ja 20 punkti. Aga kui eelnevates seeriates särasid Miamil mitmed rollimängijad, siis finaalis sarnaseid esilekerkijaid polnud.

Kahel eelneval hooajal nurjasid Nuggetsi play-offid Murray ja Porteri vigastused, kuid tänavu võitis Denveri meeskond oma ajaloo esimese NBA tiitli. „Meie teekonna võti on kannatlikkus, väga hea draftimine ja nende mängijate arendamine. Lisaks oleme leidnud meeste kõrvale õiged nupud,“ vihjas Malone sellele, et näiteks Jokic tuli liigasse drafti 41 valikuna. Sealjuures Jokici arvele jäi tänavu play-offis keskmiselt 52,9 punkti, lauapalli ja korvisöötu.

„Igaüks vaatab asju erinevalt. Mõned meeskonnad tahavad panustada tulevikule turult tähtmängijat otsides. Me pole kunagi selliselt kiirustanud. Kõik algab peale omanikust. Usun, et liigas võtavad ka teised väikesematel turgudel olevad meeskonnad meist õppust,“ lisas juhendaja.