Kaua oodatud kaunikene. Abiteboul on pikalt tiirelnud FIA egiidi all toimunud võistlustel, sest ta oli ligi kümme aastat seotud vormel 1 sarjaga. 2013. aastal Caterhami ja 2014. kuni 2020. aastani Renault tiimi juhtinud prantslase hoolelaused talle ühtegi võitu ei toonud. Parimaks jäigi tema viimane hooaeg, kui Daniel Ricciardo sai kaks kolmandat kohta.

Mees hüppas korraks nõustajana läbi ka vormel 2 sarjast, kuid alates sellest hooajast juhib ta Hyundai rallimeeskonda ning Sardiinias lõpetas tema hoolealune Thierry Neuville esikohal. „Pean ütlema, et vormel 1-s ma ei võitnud kunagi, mistõttu on mul hea meel olla kohas, kus võin võita,“ sõnas Abiteboul DirtFishile läbi huumoriprisma.

„Nali naljaks. Olime suurepärased ja meeskond teenis võitu. Olime sellele varemgi lähedal. Hyundai on varemgi stabiilselt olnud poodiumil, kuid ilmselgelt on näha trendi. Kuid me ei saa eitada, et Toyota hakkas meil MM-sarjas eest rebima. Ilmselgelt oli võit ja meeskondlik tulemus olulised MM-tiitli eest võitlemiseks, kuid asi pole ainult selles, vaid kogu dünaamikas,“ selgitas Abiteboul.

Sõitjate arvestuses juhib valitsev maailmameister Kalle Rovanperä 118 punktiga, Neuville jääb temast maha 25 silmaga. Tootjate arvestuses lahutab kaht tiimi 22 silma. Abiteboul vormib Hyundai aeglaselt enda käe järgi, hiljuti toodi meeskonda uus tehniline direktor François-Xavier Demaison.

„Asi pole ainult vaimses pooles, vaid tähtis on ka aju, süda ja enesekindlus. Usun, et asjad nüüd natuke muutusid. See oli praegu väga oluline, sest meid ootab ees väga raske Keenia ralli,“ lisas tiimipealik.

Keenia ralli toimub jaaninädala lõpus. Loomulikult hoiab Delfi otseblogi vahendusel kõigil päevadel kätt pulsil.