Euroopa meistriks krooniti belglane Wout Alleman (Wilier – Pirelli Factory Team XCM), kes läbis 94-kilomeetrise ja üle 3000 tõusumeetriga distantsi ajaga neli tundi, 28 minutit ja 40 sekundit. Hõbemedali sai kaela itaallane Fabian Rabensteiner (Itaalia koondis; +2.11) ja pronksmedali sakslane Simon Schneller (Team Bulls; +4.52). Seejuures sprintis ka Pruus kolmanda koha peale, kuid pidi seekord siiski leppima kuuenda kohaga, kaotades võitjale nelja minuti ja 54 sekundiga, vahendab jalgratturite liit.

„Olen üldpildis rahul. Top 6 on hea tulemus. Sain kõvasti enesekindlust juurde ja pjedestaalikoht oli väga lähedal,“ ütles Pruus võistluse järel. „Esimene ring kulges raskelt. Ees pandi väga tugev tempo peale ja ma olin natukene liiga taga, et ette jõuda. Meil oli omal hea grupp, millega saime edasi heas tempos liikuda. Teisel ringil läks tunne paremaks ja saime omakorda neljakesi grupist minema. Tundsin ennast täna „singlitel“ hästi, sest tegime ratta „setupis“ paar muudatust. Esimese ringi järel ei teadnud ma kohast midagi, kuid järsku öeldi, et kümme meest on ees. Hakkasime neid hea tempoga püüdma ning järsku olime juba kolmanda mehe kandadel. Kahjuks ei olnud minul enam sprindiks palju järel ja ma ei saanud õigel ajal ette. Lõpp oli natuke ohtlik ja kuna nägin, et kolmas koht on juba läinud, siis ei soovinud enam suuri riske võtta.“

Naiste klassis sai kuldmedali kaela sakslanna Adelheid Morath (Ski-club st märgen/Team Mount7), kes finišeeris 80 kilomeetri pikkusel distantsil ajaga neli tundi, 27 minutit ja 14 sekundit. Pjedestaalile jõudsid veel prantslanna Estelle Morel (Team Scott Papival Grand Raid BCVS; +5.17) ja šveitslanna Irina Luetzelschwab (Team Bulls Suisse; +10.26).

Eesti maastikuratturite koondise liikmed Liisa Ehrberg ja Janelle Uibokand finišeerisid vastavalt 19. ja 20. kohal. Ehrberg kaotas võitjale 39 minuti ja 28 sekundiga ning Uibokand 39 minuti ja 30 sekundiga. Maaris Meier (Korpo Activo/Penacova) seekord tulemust kirja ei saanud.

„See ei olnud kindlasti koht, mille järgi tulin, aga kuna 30. kilomeetril suutsin oma käe ära lüüa, mis pole Tšehhi tuuri kukkumisest alates täitsa terveks saanud, siis kujunes sõit väga keeruliseks,“ ütles Ehrberg. „Rada oli kogu aeg kas üles või alla ja iga auk oli valuline. Janelle tuli ühel hetkel mulle järele ja olime üksteisele toeks kuni lõpuni. Ma olen rahul, et jõudsin antud olukorras finišisse, aga kindlasti ootasin enamat.“

Lisaks eliitklassi sportlastele osales vanusegrupi ratturitele mõeldud maastikumaratoni Euroopa meistrivõistlustel Toomas Lepik, kes sai 40-44-aastaste meeste konkurentsis 12. koha.