Karjääri jooksul kümneid suurklubisid juhendanud ja 2016. aastal üllatuslikult Leicester City Inglismaa meistriks viinud Claudio Ranieri jaoks on Cagliari klubi väga tähenduslik. 1988. aastal lendas just sealt tema treenerikarjäär lendu, kui ta 1988. aastal võttis üle Serie C-s virelenud meeskonna ning viis nad kahe hooajaga kõrgliigasse.

Tänavu 1. jaanuaril lõpetas 71-aastane Ranieri pensionipõlve ning läks taas tööle Cagliarisse. Sealjuures klubi hoidis toona tabelis alles 14. kohta, aga vanameistri käe all jõudis Sardiinia meeskond tabelis viiendaks, millega nad jõudsid Serie B play-offi.

Cagliari lülitas esmalt konkurentsist Venezia ja Parma, otsustavas mängus oli neil vastas Bari. Esimene kohtumine päädis 1 : 1 viigiga ja korduskohtumises oli veel lisaminutitel tablool barankad, mis viinuks võõrsilvärava reegliga edasi Bari. Ent 94. minutil skooris vahetusest sekkunud Leonardo Pavoletti, kes kindlustas leivaisale pääsme Serie A-sse. Vanameister Ranieri ei suutnud emotsioone tagasi hoida ning tema silmist jooksid lõpuvile järel pisarad.

Ranieri liikus 1991. aastal Cagliarist Napolisse. Seejärel on ta istunud Fiorentina, Valencia, Madridi Atletico, Chelsea, Parma, Juventuse, Roma, Interi, AS Monaco, Kreeka koondise, Leicester City, Nantes'i, Fulhami, Sampdoria ja Watfordi pingil. Lisaks Cagliarile tõusid Serie B-st üles Frosinone ja Genoa.