Fassbender esindab kuulsaimal kereautode võistlusel Proton Competitioni tiimi (Porsche 911 RSR-19), kus sõidab ka eestlane Martin Rump.

Pühapäeval pidi enamuse ajast masinat juhtima just Fassbender, kuid tema tegi oma vahetuse lõpus ühest kurvist väljudes avarii ja lõhkus seina sõites masina.

Kuna autot enam parandada ei õnnestunud, oli Proton Competition sunnitud võistluse katkestama. Tiim oli pühapäeva hommikul tõusnud korraks seitsmendale kohale, enne õnnetust oldi üheksandal positsioonil.

Rump sai oma meeskonna eest kirja enim ringe ehk 87, olles rooli taga natuke üle seitsme tunni. Austerlane Richard Lietz, kes on neljakordne Le Mansi sõidu võitja, sai läbida 81 ringi. Fassbenderi arvele jäi 78 ringi.

Üldse sai Protoni tiimi masin rajal olla 19 tundi ja 45 minutit.

„Mõned minutid enne oma vahetuse lõppu kaotas Michael Fassbender auto üle kontrolli ja sõitis rajapiiretesse. Masina kahjustusi parandada ei ole võimalik. Le Mans ei olnud sel aastal meie vastu helde!“ kinnitas Proton Competition katkestamist.

Fassbender tõdes ERR-ile antud intervjuus, et võtab katkestamise vastutuse täielikult enda peale. „See oli väga rumal viga. Täielikult minu eksimus ja amatöörlik viga. Olin juba mõnda aega olnud must-valge hoiatuslipu all, kuna olin paar korda eksinud rajapiiride reegli vastu. Võistkond toonitas mulle raadios, et ma rohkem selle vastu ei eksiks,“ tõdes Fassbender, vahendab ERR Sport.

„Õnnetuse hetkeks polnud ma hoiatusi mõnda aega saanud, ent Porschet kurvi keerates mõistsin kähku, et sõidan kurvi pikaks ja ma püüdsin autot kõigest väest hoida raja piirides, mis oli sel hetkel nii tohutult rumal asi, mida teha. Ma oleksin pidanud lihtsalt kurvi pikaks laskma ja võtma vastu boksist läbisõidu karistuse,“ lisas Hollywoodi näitleja.

Rump osales ka eelmisel aastal Le Mansil ja sai oma võistlusklassis 11. koha.