22-aastane poolatar oli otsustavas setis veel 0:2 ja 3:4 kaotusseisus, kuid suutis siis kahel korral järjest vastase pallingugeimi murda ja vormistas 6:4 võidu.

Tiitlikaitsja Swiatek oli võidu suunas liikunud juba teises setis, kus pääses kiiresti 3:0 juhtima. Põneva seti lõpuga kallutas tšehhitar aga mängu 7:5 enda kasuks. Avasetis tegi murdeid vaid Swiatek ja see kuulus poolatarile 6:2.

„Mulle väga meeldib siin olla – põhimõtteliselt on see mu lemmikturniir, nii et aitäh kõigile, turniiri korraldajatele, sponsoritele, inimestele, kes töötavad kulisside taga, et turniir oleks meie jaoks nii suurepärane. Siia on alati rõõm tagasi tulla ja endast 100% anda,“ teatas Swiatek oma võidukõnes.

Ühtlasi kiitis poolatar Muchovat vägeva lahingu eest ja avaldas lootust, et tšehhitar saab võimaluse uuesti finaalis mängida.

Swiatek tegi natuke alla kolme tunni kestnud finaalis 19 äralööki ja 27 sundimata viga (Muchova vastavalt 30 ja 38) ning realiseeris 11-st murdepallist seitse. 26-aastane Muchova sai murdevõimalusi seitse, millest kasutas ära viis. Mängu üldpunktid jäid esireketi kasuks 96:81.

Prantsusmaa lahtistelt võitis Swiatek oma kolmanda tiitli, korra on ta võidutsenud ka US Openil.

Poolatarist sai ühtlasi noorim mängija pärast Serena Williamsit, kes jõudnud nelja suure slämmi võiduni. Williams oli 20-aastane, kui võitis 2002. aastal oma neljanda tiitli US Openil.

Vägeva turniiri teinud Muchova, kes alistas poolfinaalis maailma teise reketi Arina Sabalenka, tõuseb WTA edetabelis 43. kohalt 16ndaks.