Türgi liiga kolme võiduni toimuvas poolfinaalseerias esimese mängu kaotanud Anadolu võitis järgmised kolm. Reedel alistasid nad linnarivaali 87 : 78, Vasilije Micic tõi võitjate kasuks 27 ja Elijah Bryant 25 silma. Kuid taas võttis kogu tähelepanu endale legendaarne peatreener Ergin Ataman.

Keevaline türklane sammus võidu järel väljakule minema nii, et ta näitas näpuga tabloole ja hüüdis Fenerbahce fännidele: meile tuleb veel üks karikas. Loomulikult ajas see pööraseks nii fännid kui ka Fenerbahce klubi treenerid, kellest viimased läksid agressiivselt aru nõudma. Kuigi viivuks läks ka tõuklemiseks, siis olukorra suutsid kiirelt turvamehed maha rahustada. Efes mängib Türgi liiga finaalis Turk Telekomi ja Pinar Karsiyakaga vahelise seeria võitjaga.

Ja olukord ka teise nurga alt

Suurliigad on mujalgi otsustavas faasis. Eelnevad 14 (!) omavahelist kohtumist Pireuse Olympiakosele kaotanud Ateena Panathinaikos lõpetas kurva jada, sest nad võitsid finaalseeria teise matši 67 : 65. Itaalias alistas Milano Olimpia 92 : 82 Bologna Virtuse ning läks finaali 1 : 0 juhtima. Saksamaal jätkab säravalt eelnevalt Euroliiga klubid Berliini Alba ja Müncheni Bayerni konkurentsist lülitanud Ulm, kes kullamängude avalahingus seljatas Bonni 79 : 73.

Prantsusmaal jäi finaalist eemale Euroliiga sats ASVEL, kes jäi poolfinaalseerias 1 : 3 alla Metropolitansile. Teine finalist on 3 : 0 saldoga Bourgist üle sõitnud Monaco. Hispaaniaski mängitakse alles poolfinaale ja seal on seeriad tasa 1 : 1. Barcelona kaotas reedel kodus Malaga Unicajale 79 : 88 ning Madridi Real alistas neljapäeval 90 : 73 Badalona Joventuti.