A-alagrupi avamängus alistas Belgia meeskond 10 : 7 Horvaatia. Grupi teises matšis alustas Eesti tuulise Musta mere äärde ehitatud väljakul teravalt, kui horvaadi näppude eest ründelaua noppinud Robin Kivi viis meeskonna juba üheksandal sekundil 1 : 0 juhtima. Kivi järjekordsest korvist pääsesid eestlased 3 : 1 ette, kuid see jäi matšis ainsaks korraks, kui üks meeskond juhtis enam kui punktiga.

8 : 9 kaotusseisus võttis asjad enda õlule taas Kivi, kes astus teravalt vastasest mööda ning lajatas palli pealt, kuid horvaatidel oli kiire vastus varnast võtta. 10 : 10 viigi tõi tabloole järjekordne Kivi läbimurre, poolteist minutit enne matši lõppu keerutas palli korvi Oliver Metsalu ja Eesti pääses veel silmaga peale. Tiimid jätkasid ka edasi korvide vahetamist, kui Horvaatia poolel skooris kahel korral Jović ja Eesti ridades vabaviskejoonele pääsenud Kivi.

Horvaatia oli lõpusekunditel kindlam

Kohtumise lõpp oli erakordselt põnev. Horvaatide poolel võttis Jure Gunjina selg ees ette Hendrik Eelmäe ning viis nad 25 sekundit enne matsi lõppu 13 : 12 juhtima. Metsalu korvi alune osav keerutus tõi tabloole 12 sekundit enne normaalaja lõppu viigi, kuid korvi all Kivi ära surunud Jovićil oli kiire vastus olema. Eelmäe keeruline viimase sekundi kaugvise rõngast ei puudutanud, mistap Eesti alustas turniiri ülivalusa 13 : 14 kaotusega.

Kivi tõi Eesti 13-st punktist seitse. Metsalu toetas teda nelja ning Eelmäe ja Erki Urvik mõlemad ühe silmaga. Paksu pahandust teinud Jovići arvele jäi lausa üheksa silma. Sealjuures kumbki meeskond ei tabanud matšis ühtegi kaugviset.

Kuna alagrupist pääses veerandfinaali kaks paremat meeskonda, siis Eesti vajas viimases matšis valikturniiri ühe suursoosiku Belgia vastu võitu.

Soosik Belgia võttis jõuga oma

Eesti alustas Belgia vastu suurepäraselt, sest vähem kui pooleteist minutiga pääsesid nad Metsalu ja Eelmäe korvidest 4 : 2 juhtima. Kuid siis jooksis sinisärkide rünnak mitmeks minutiks umbe, samal ajal igapäevaselt 3 x 3 korvpalli viljelevad ning üksteise liikumisi pimesi teadnud belglased sopsasid nii lähedalt kui kaugelt. Sealjuures mitmel korral harutasid nad eestlaste kaitse nii lahti, et mehed said üksi korvi alt panna pallid sisse. Viieminutilise mängu järel oli Eesti juba taga 4 : 10.

Siim Raudla ja Priit Vene hoolealused üritasid matši päästa kaugvisetega, kuid eestlaste sihik oli teist matši järjest väga vildakas. Korvi alt sopsanud Kivi tõi tabloole skoori 5 : 10, ent sellele vastas belglaste poolelt nii kaugelt kui lähedalt Dennis Donkor ning seisult 5 : 13 oli mäng sisuliselt tehtud.

Eesti meeskond kaotas mängu lõppeks suurelt 9 : 16 ja jäi turniiril võiduta. Eelmäe tõi viis, Kivi ja Metsalu mõlemad kaks punkti, Urvik kätt valgeks ei saanud. Belglaste parimina skooris Caspar Augustijnen seitse silma.

Nii jäi Eesti teist aastat järjest pidama valiktsüklisse. Tunamullu jõudsid sinisärgid Pariisis toimunud Euroopa meistrivõistlustele, kus nad kaotasid veerandfinaalis Venemaale. Septembris Iisraelis toimuvale finaalturniirile pääsevad valikturniiri poolfinaalide ning kolmanda koha matši võitja. Eestlased on taas väljakul 21.-24. juunini Poolas toimuvatel Euroopa mängude 3 x 3 turniiril.