„Me pole veel mitte kuraditki teinud. Meistriks tulekuks peame võitma veel ühe mängu,“ ütles kohtumise järel Nuggetsi peatreener Michael Malone. Kuid ilmselgelt on Nuggets juba ühe jalaga meister, sest varasemast 36-st korrast 35-l on 3 : 1 eduseisus olnud meeskond finaalseeria võitnud.

Seeria neljanda matši avaveerand oli üsna korvide vaene, sest kodumeeskond Miami oli peal 21 : 20, kahe poolaja vahelisele pausile läks 55 : 51 eduseisus juba Denver. Kolmandal veerandi järel olid külalised peal juba 13 silmaga, kuid neljandal neljandikul sai meeskonna suurim täht Nikola Jokic viienda vea ja ta läks mõneks ajaks pingile puhkama.

Denveri eduseis kahanes 86 : 81-le, ent Jamal Murray vedamisel suutis meeskond laeva tüürida siiski võidusadamasse. Läänekonverentsi võitnud Nuggets on nüüd alistanud Miami viimasest kümnest matšist üheksas.

Nuggetsi poolel jagunes skoorimine üsna võrdselt, sest Aaron Gordon tõi 27, Nikola Jokic 23, pingilt sekkunud Bruce Brown 21 ja Jamal Murray 15 silma. Jokic võttis lisaks maha 12 lauda ja Murray andis 12 söötu. „See oli tiimi võit,“ sedastas Murray. „Ma isegi ei oskaks täna üht mängijat esile tõsta. Kõik pingutasid ja nüüd peame tegema veel ühe sellise matši.“

Miami ridades tõid parimatena Jimmy Butler 25 ja Bam Adebayo 20 silma. Kuid suuresti said meeskonnale saatuslikuks pallikaotused, mida tehti vastasest lausa kaheksa enam. Sealjuures üks Adebayo pealtpanek oli nii võimas, et see tõmbas korvi viltu ning mängu tehti selle parandamiseks pikem paus.