Stade Charlety ülikiire staadionikate, soe ilm, 20 000-pealine maruline publik ning rekordit jooksvalt staadionile kuvanud tehnoloogia ehitas üles kõik osised rekordite sajuks. Nii ka läks. Otsa tegi lahti norralane Jakob Ingebrigtsen, kes läbis kaks miili ajaga 7.54,10. Eelnevad veerand sajandit hoidis seda enda nimel keenialane Daniel Komen, kelle tulemus oli ligi viis sekundit aeglasem. Tõsi, tegu pole ametliku distantsiga ja seda läbitakse tipptasemel harva.

Küsimusele, kas ta oli uue võimsa rekordi sünnis üllatunud, raputas Ingebrigtsen pead. „Jah ja ei,“ ütles 22-aastane jooksutalent. „Loomulikult tean, milleks olen võimeline. Kuid see on üsna sürreaalne, sest nagu kõik teavad, oli see väga võimas rekord. Seda üritasid paljud üle joosta.“

Kuid ülejäänud kaks ilmarekordit sündisid tavapärastel distantsidel. Eelmisel nädalal 1500 meetri rekordi purustanud keenialanna Faith Kipyegon läks Prantsusmaale lihtsalt 5000 meetrit läbima, sest ta polnud seda kaheksa aastat jooksnud. 29-aastane mailer jooksis välja aja 14.05,20, mis on poolteist sekundit kiirem kui varasem Letesenbet Gidey ilmarekord.

„Mul pole sõnu,“ ütles Kipyegon. „Näeksin nagu und. Olen väga õnnelik ja emotsionaalne. Tahtsin lihtsalt oma isiklikku rekordit parandada, maailmarekordist ma ei mõelnud.“

3000 meetris takistusjooksus purunes Katari lipu all jooksnud Saif Saaeed Shaheeni ligi 19 aastat püsinud tippmark. Alates eilsest hoiab maailmarekordit enda nimel 22-aastane etiooplane Lamecha Girma, kes sai kirja 7.52,11. „Maailmarekord pole üllatus, sest mul oligi kavas see nüüd Pariisis üle joosta,“ oli mees enesekindel.

Rasmus Mägi ei startinud

Pariisis pidi ainsa eestlasena startima Rasmus Mägi, ent ta pakkudele siiski ei astunud. Tõketega staadioniringi läbis kõige kiiremini ameeriklane CJ Allen (47,92), teise koha sai prantslane Wilfried Happio (48,26).

Ilusaid tulemusi oli muljalgi. 800 meetris võitis Suurbritannia rekordiga Keely Hodgkinson (1.55,77), meeste konkurentsis oli samal alal parim keenialane Emmanuel Wanyonyi (1.43,27). 110 meetrit tõkkeid läbis kõige nobedamalt ameeriklasest kahekordne maailmameister Grant Holloway (12,98). Kõik need on ka hooaja tippmargid.

Meeste 100 meetri võitis 9,97-ga Noah Lyles. Väljakualadel jäid tulemused tagasihoidlikumaks, kuid näiteks naiste kõrgushüppes ületas Austriaalia atleet Nicola Olyslagers täpselt kaks meetrit