36-aastane Djoković (ATP 3.) alistas esimeses poolfinaalis maailma esinumbri, 20-aastase hispaanlase Carlos Alcarazi tulemusega 6 : 3, 5 : 7, 6 : 1, 6 : 1.

Alcaraz võitles seejuures alates kolmanda seti algusest jalakrampidega ja pidi kaks korda võtma meditsiinilise pausi.

„Kõigepealt pean ma Carlosele ütlema, et tal oli halb õnn,“ sõnas Djoković matši järel. „Sellisel tasemel mängides on viimane asi, mida soovite, krambid ja füüsilised probleemid. Tunnen talle kaasa, mul on kahju, loodan, et ta saab terveks, et peagi tagasi tulla.“

Djoković lisas: „Ta teab, kui noor ta veel on, tal on palju aega ja ta võidab selle turniiri mitmeid kordi. Tahan teda õnnitleda, et ta näitas võitluslikkust ja mängis lõpuni.“

Djoković alustas mängu võimsalt ja pääses avaseti esimese murde järel 4 : 1 juhtima. Noor hispaanlane jõudis nelja murdepallini, kuid ei suutnud neist ühtegi realiseerida ja kaotas esimese seti 3 : 6.

Teist setti asus Alcaraz kaheksandas geimis tehtud murde järel 5 : 3 juhtima, ent Djoković suutis kohe murdega vastata ja viigistas. Teist korda suutis Alcaraz serblase pallingu võita 12. geimis, kui ta ei andnud Djokovićile ühtegi punkti ja kindlustas setivõidu 7 : 5.

Kolmas ja neljas sett kuulusid juba kindlalt Djokovićile ja kestsid kokku vaid tund aega.

Djoković tegi kolm tundi ja 15 minutit kestnud matši jooksul 39 äralööki ja 36 sundimata viga (Alcaraz vastavalt 35 ja 50). Mõlemad mängijad teenisid 12 murdepalli, kuid serblane realiseeris neist seitse ja Alcaraz vaid kaks. Kui Djoković võitis oma esimeselt servilt 72% punktidest, siis hispaanlane vaid 53%.

22 suure slämmi tiitlit võitnud Djoković mängib Prantsuse lahtiste finaalis juba seitsmendat korda, siiani on ta triumfeerinud kahel korral (2016, 2021).

Djokovići jaoks on tegemist üldse juba 34. suure slämmi turniiri finaaliga. Varem on sama palju finaale mänginud vaid ameeriklanna Chris Evert.

Casper Ruud võitis kindlalt

Teine poolfinaal kujunes ühepoolseks, kui norralane Casper Ruud (ATP 4.) alistas sakslase Alexander Zverevi (ATP 27.) kolmes setis 6 : 3, 6 : 4, 6 : 0. 24-aastane Ruud realiseeris pisut üle kahe tunni kestnud kohtumises kümnest murdepallist kuus ja kaotas ise vaid korra oma pallingu.

Zverev tegi küll kuus äralööki rohkem (31 : 25), kuid patustas 37 sundimata veaga Ruudi 19 vastu.

„Ausalt öeldes läksin lihtsalt väljakule ja proovisin mängida ilma liigsete tunneteta, ilma liigselt mõtlemata,“ ütles Ruud mängujärgses intervjuus. „Seega proovisin mängida pingevabalt. Tänane päev läks väga hästi. Algusest kuni viimase punktini sujus kõik õnneks omasoodu ja ma olen lihtsalt väga õnnelik, et selle matši võitsin.“

Finalistid Djoković ja Ruud on siiani omavahel kohtunud neli korda ja kõik mängud on võitnud serblane kahes setis.

Norralase jaoks on tegemist kolmanda suure slämmi finaaliga. Mullu kaotas ta French Openi finaalis Rafael Nadalile ja US Openi esikohamängus Alcarazile.