Istanbulis toimunud finaali esimene arvestatav võimalus avanes Cityl, kuid Erling Haalandi terava nurga alt sooritatud pealelöök lendas Milano puuriluku sülle. See jäi ka avapoolaja ainsaks võimaluseks ning 0 : 0 viigiseisul mindi 15-minutilisele vaheajale.

Teine poolaeg algas kannatlikult ja otsivalt, kuid minut-minuti haaval läks mäng aina jõulisemaks ja tulisemaks. Pikima õlekõrre suutis sellest välja tõmmata Manchester City. Kohtumise 66. minutil võttis Bernardo Silva tsenderdus rikošeti ning teisest lainest virutas palli Interi väravasse hispaanlane Rodri.

Kaotusseisu jäänud Inter asus isukalt viigiväravat jahtima ning suurepärane võimalus selleks avanes juba 4 minutit hiljem. Interi mängijad suutsid ära kasutada City suure segaduse karistusalas, kuid Dimarco pealöök maandus latis. Milano klubi jätkas üritamist ning viigiväravale oldi veelgi lähemalt mängu 89. minutil, kui Romelu Lukaku sai tsenderduse järel palli peaga suunata. Paraku lendas belglase üritus värava keskele ning City väravasuul seisnud Ederson tegi imelise põlvetõrje.

Interi viimane lootusekiir kustus kohtumise kuuendal üleminutil, kui teeniti nurgalöök, mille järel sai peaga palli suunata Robin Gosens. See jäi ka kohtumise viimaseks võimaluseks ja Manchester City tuli esmakordselt klubi ajaloos Meistrite liiga tšempioniks.

Üleskutse! Eestlased, kes te Istanbuli lähete, andke endast märku ning saatke pilte ja muljeid kohapealt sport@delfi.ee-le!

Enne mängu:

Kui finaali võidab City, saab nende juhendajast Pep Guardiolast esimene treener, kes on treble 'i ehk kuldse kolmikvõidu saavutanud kahel korral.

City arvel on tänavu juba Inglismaa meistritiitel ja karikavõit ning uhkest kolmikvõidust on puudu eurosarja tiitel. Varem on Guardiola kuldse kolmikvõidu saavutanud koos FC Barcelonaga 2009. aastal.

Tõenäolised algkoosseisud (uefa.com andmetel):

Man City: Ederson; Walker, Rúben Dias, Aké; Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Gündoğan, Grealish; Haaland.

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martínez, Džeko.

Treenerite kommentaarid:

Pep Guardiola (Man City): „Kui jõuate Meistrite liigas finaali, tuleb seda tähistada. Ausalt öeldes ei ole finaal Itaalia meeskonna vastu alati just parim kingitus. Inter on konkurentsivõimeline. Pärast seda [poolfinaali] võitu said nad palju komplimente, kuid meil on aega, et end mänguks vaimselt häälestada.“

Simone Inzaghi (Inter): „Meie jaoks oli see [finaal] unistus, kuid oleme sellesse alati uskunud. Olen uhke, et oleme siin. Keegi pole meile midagi andnud, me väärime kõike, mida oleme saavutanud. Ja nüüd on täitunud unistus mängida finaalis. See on olnud erakordne teekond ja derbimängu võitmine poolfinaalis pakkus erilist rahulolu.“

Inter võitis teel finaali play-offis esmalt FC Porto ning siis Lissaboni Benfica ja poolfinaalis AC Milani. Manchester City oli kaheksandikfinaalis üle RB Leipzigist, veerandfinaalis Müncheni Bayernist ja poolfinaalis tiitlikaitsjast Madridi Realist.