Eesti noored pöörasid mängu enda kasuks lõpuveerandiga, mis võideti 22:11.

Brett Nõmme juhendamisel mängiva Eesti koondise resultatiivsemad olid Rasmus Vuks 21, Sten-Markus Adamson 17 ja Kaspar Vuks 13 punktiga.

„Jäin rahule üleüldise energiaga. Noorte poiste värk, suur tahtmine, kui publik on ka väljaku kõrval. Aga just selle tahtmise kontrollist jäi veidi puudu. Tegime esimesel poolajal väga palju vigu. Olime üleagressiivsed. 1-1 olukordades lasime vastaseid liiga tihti mööda. See on noorte poiste asi ja selle peale ei saa pahane olla,“ sõnas Nõmm pärast võitu, vahendab Basket.ee.

Kogu turniiriks seatud eesmärgi kohta ütles Nõmm: „Poisid peavad paremaks saama! Paljud mängijad tulevad erinevate taustadega. Tartust on neli poissi, kes üksteist tunnevad, aga ülejäänutel on seda vähem. Kui on uus treener ja uued nõudmised, kui kiiresti sa suudad klikkida nende asjadega. See on tuleviku mõttes ka poistele väga tähtis, et nad saaks nendest asjadest aru. Me tahame paremaks saada ja kogemusi hankida, see on ju tegelikult nende poiste jaoks koondisega esimene selline võistlus, kus ka väljast tulnud võistkondadega saab mängida.“

Lauavõitluse 52:41 võitnud eestlased andsid vastastest ka oluliselt rohkem resultatiivseid sööte (18:7) ning kaotasid vähem palli (27:32). Kui visketabavuse numbrid olid tiimidel vägagi sarnased, siis Eesti meeskonnal õnnestus tabada koguni seitse kolmepunktiviset rohkem - Eestil 10/36 ja Leedul 3/13.

Lisaks on Balti matšil võistlustules U14 vanuseklassi tüdrukud ning Eesti neiud pidid avamängus tunnistama Leedu 89:52 paremust. Eva-Lotta Vannamik kogus eestlannade edukaimana 12 punkti, 7 lauapalli, 4 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget.

Turniir toimub Nord Cramo Spordihoones (Tervise 21, Tallinn) ja on kõigile pealtvaatajatele tasuta.