Sel kuul 36-aastaseks saav Messi lõpetas spekulatsioonid oma tuleviku üle kolmapäeva õhtul, kui teatas, et sõlmib lepingu Põhja-Ameerika MLS-i liigas mängiva Miami Interiga.

„Otsustasin minna Miamisse,“ avalikustas argentiinlane kolmapäeva hilisõhtul Diario Sportile ja Mundo Deportivole.

Messi teenetest olid huvitatud ka FC Barcelona ja Saudi Araabia klubi Al-Hilal, kuid vutitäht otsustas David Beckhami omanduses oleva Interi kasuks.

Nüüd selgitas Messi, miks ta valis just Interi.

„Kui võitsin MM-kulla (detsembris) ja kui ma Barcasse minna ei saa, on aeg minna MLS-i ja elada jalgpallielu teistmoodi ning nautida oma igapäevaelu rohkem. Vastutus ja võidutahe on muidugi samad ja tahan asju hästi teha, aga rahulikumalt,“ mõtiskles Messi.

Ta kinnitas, et ei liitu Interiga raha pärast. „Kui asi oleks olnud rahas, oleksin läinud Saudi Araabiasse või kuhugi mujale. Minu otsus ei põhine siiski rahal,“ lausus argentiinlane.

Teatavasti siirdus Portugali täht Cristiano Ronaldo eelmisel talvel Saudi Araabia liigasse Al Nassrisse, kus teenib hinnanguliselt kuni 200 miljonit eurot hooaja eest.

Kuna Messi oli sunnitud 2021. aastal Barcelonast lahkuma Kataloonia suurklubi rahaliste probleemide tõttu, ei tahtnud ta seekord enam sama riski võtta.

„Tahtsin tagasi tulla [Barcelonasse], ootasin seda väga. Kuid pärast seda, mida ma kogesin lahkumisel sealt, ei tahtnud ma enam sarnast olukorda läbi elada. Ma ei tahtnud jätta oma tulevikku teiste kätesse, tahtsin teha ise otsuseid, enda ja oma pere jaoks,“ selgitas Messi.

Kuigi Messi uut palganumbrit pole veel avalikustatud, siis eeldatavasti hakkab ta teenima tunduvalt rohkem kui viimastel hooaegadel PSG-s, kus tema aastapalk oli 35 miljonit eurot. Argentina meedia teatel läheb Messi nimele ka 35% Miami klubist, mis on väärt üle 200 miljoni euro.