Roland-Garrosi pallilaste mänedžer Valentin Marc (28) näis French Openi põhiturniiri avapäeval intervjuule tulles pisut väsinud. Seljataga oli ikkagi pikk kvalifikatsiooninädal. Ta kinnitas siiski, et naudib oma tööd täiel rinnal, sest niipea kui lapsed kella 8.30-ks kohale jõuavad ja nendega askeldamine pihta hakkab, saab väsimus justkui peoga pühitud.

„Nad on niivõrd energilised. Isegi kui tuled hommikul veidi väsinuna tööle, annavad nad sulle piisavalt energiat, et sellega päev mööda saata,“ rääkis Valentin Marc Delfile ja Eesti Päevalehele Philippe-Chatrier’ ja Suzanne-Lengleni areeni vahel asuvate väiksemate väljakute alla ehitatud kontoris, kus pallilaste osakonnale on eraldatud omaette ruumid. Seal toimub pallilaste teeninduse koordineerimine ning samades ruumides ja koridorides viibivad lapsed puhkeajal. Pilti ajakirjanikul seal kahjuks teha ei lubatud.

Valentin, kelle kolleeg samast osakonnast üllatas Eesti ajakirjanikku numbrite eesti keeles ühest kümneni lugemisega – ajapuuduse tõttu jäi kahjuks selgusetuks, miks ta selle ära on õppinud –, vastas lahkesti korduma kippuvatele küsimustele, mis tennisevaatlejatel pallilaste kohta on tekkinud.