Kuid nagu ikka... enne pingerea juurde asumist paar tähelepanekut ja selgitust.

1. Ma ei vaata pikka perspektiivi ja talenti, vaid tegu on tänase päeva pingereaga. Ehk siis lugeja võib küsida: kui ma peaksin homme üheks kohtumiseks kokku panema meeskonna, siis kas ma võtaksin mängija A või B. Näitena võib tuua Henri Veesaare ja Kristjan Kitsingu. Kui jutt oleks järgmisest kolmest aastast, siis talendi pealt oleks ilmselgelt kõrgemal Veesaar. Aga kui ma peaksin homseks matšiks valima mehe, siis stabiilsuse ja kogemuste pealt langeb valik Kitsingule. Mistap on 32-aastane äär ka temast eespool.

2. Jah, see pingerida on subjektiivne. Mõni korvpallifänn eelistab kõva kaitset, teine head viskekätt, kolmas pikkust ja neljas midagi neljandat. Eks ma isegi tõstsin mehi korduvalt tabelis kõrgemale või madalamale. Aga loomulikult võib lugeja kommentaariumis teada anda, kui mõni mängija on tema meelest ilmselgelt liiga kõrgel või madalal. Oleks huvitav lugeda küll.

3. Kuna see pingerida tuli niigi ligi kuradima 30 000 tähemärgiline mammut, siis enda aja ja lugeja säästmiseks mõnes kohas üritasin mehi grupeerida. Ühest küljest on osad pingerea teises pooles olevad korvpallurid tänu sellele mõned kohad liiga kõrgel või madalal, kuid teisalt uskuge mind... see oli vajalik. Alustagem!

Meistriliiga rotatsioonimängijad

50. Tormi Niits (vanus 25 eluaastat), koduklubi mullu Rapla Avis Utilitas
Eesti-Läti liigas: 5,9 punkti, 5 lauda, 1,7 korvisöötu
49. Egert Haller (28), Viimsi/Sportland
Eesti-Läti liigas: 8,8 punkti, 2 lauda, 0,5 korvisöötu
48. Tanel Kurbas (35), Kalev/Cramo
Eesti-Läti liigas. 5,2 punkti, 2,5 lauda, 1,2 korvisöötu
Europe Cupis: 2,6 punkti, 1,3 lauda, 0,4 korvisöötu

Enne pingereaga alustamist oli enda jaokski huvitav, kus läheb Eestis 50 parima korvpalluri piir? Tuleb välja, et selleks on meistriliiga klubi tubli rotatsioonimängija. Tõsisel või vähem tõsisel kaalumisel nendele kohtadele olid teiste seas Toomas Raadik, Erik Keedus, Jorgen Rikberg, Patrik Saal, Saimon Sutt, Aleksander Oliver Hint, Sven Kaldre, Ralf Küttis, Kaido Saks, Sten Saaremäel, Rasmus Andre ja paar nime veel. Saate mõttest aru küll.

Lõpuks jäid pinnale kolm eelmainitut, sest nad iseloomustavad hästi 50 sekka jõudmise nõudeid. Mullu Raplas mänginud Niitsul võiks olla rohkem pikkust ja parem viskekäsi, aga samas tahtmise pealt annab poolesaja sisse jõuda. Halleri füüsis tundus eelmisel aastal päris kehv, aga samas on raske nii hea viskekäega mängijat pingereast välja jätta. Oli ta ju veel alles mõned aastad tagasi koondises. Ning Kurbas on kõigiti asjalik vanameister. Sellest kõigest piisab, et joone peale jääda.