Mängujärgsetest sündmustest on räägitud rohkem kui tulemusest. Juba varasemalt on Ukraina mängijad turniiri jooksul kategooriliselt keeldunud Venemaa ja Valgevene tennisistidega kätt surumast ning see matš polnud erand.

Kasatkina näitas aga üles austust ukrainlanna suhtes ning tõstis talle kohtumise järel pöidla.

Venelanna sümpaatne žest pole üllatus, kuna ta on varemgi meedias kritiseerinud oma riigi sõjategevust Ukrainas. Samuti on ta öelnud, et mõistab Ukraina mängijate otsust venelastega mitte kätt suruda.

Kasatkina julged ja ukrainlasi toetavad sõnavõtud pole jäänud märkamata ka Svitolinal.

„Olen väga tänulik tema suhtumise eest. Ta on tõesti julge inimene, kes ütleb avalikult välja, mida paljud mängijad pole öelnud,“ rääkis Svitolina venelanna kohta.

Vaatamata sellele, et mängijad lõpetasid kohtumise üksteist austades, oli Pariisi publiku reaktsioon erinev. Kasatkina lahkus väljakult suure vilekoori saatel ning täna avaldas venelanna oma muljeid toimunust ka sotsiaalmeedias.

„Ma lahkun Pariisist tõeliselt kibeda tundega. Pärast igat matši olen saanud positiivsete emotsioonide osaliseks, aga eile vilistati mind välja vaid seetõttu, et austasin vastase otsust mitte kätt suruda,“ kirjutas Kasatkina.

„Mina ja Elina näitasime pärast rasket matši teineteisele austust. Sellisel viisil väljakult lahkumine oli eilse päeva halvim hetk. Olge paremad ja armastage üksteist, ärge levitage vihkamist. Proovige muuta see maailm paremaks kohaks.“

Elina Svitolina kohtub Prantsusmaa Lahtiste veerandfinaalis maailma teise reketi Aryna Sabalenkaga. Ka selles matšis me kahe naismängija vahel käe surumist ei näe.