Ibrahimovici koduklubi AC Milan lõpetas pühapäeval Itaalia kõrgliiga hooaja 3 : 1 võiduga Verona Hellase üle, kuid kodupublikul polnud rõõmustamiseks põhjust, sest 41-aastane rootslane teatas pärast kohtumist emotsionaalses kõnes, et lõpetab sportlaskarjääri.

„See oli minu jaoks väga eriline päev. Ma ei öelnud kellelegi, et lõpetan karjääri. Ütlesin lihtsalt klubile, et peame viimaseks mänguks midagi välja mõtlema, aga nad ei teadnud, et see on karjääri lõpp,“ rääkis Ibrahimovic.

„Kui ma hommikul ärkasin, siis sadas vihma. Ütlesin endale, et isegi jumal on täna kurb. Isegi mu perekond ei teadnud, mis juhtuma hakkab. Tundsin ennast nagu zombi. Ma ei visanud nalja ega rääkinud. Veel kolm kuud tagasi tundsin paanikat, kui mõtlesin karjääri lõpetamisele, aga täna olen sellega leppinud ja olen valmis. Loomulikult on see natuke kurb ka,“ lisas ta.

Milani peatreener Stefano Pioli rääkis mõned kuud tagasi, et pakkus Ibrahimovicile abitreeneri kohta, kuid toona olevat rootslane sellest loobunud. Nüüd on Ibrahimovic enda sõnul aga uutele väljakutsetele avatud. „Treeneri või direktori ametiga kaasneb suur vastutus. Kui oled mängija, siis võid olla sina ise, aga treenerina oled rohkem kammitsates. Ma ei saaks treenerina Ferrariga tööle sõita. Või noh, äkki Ibra saaks... Muudame neid reegleid!“

Ibrahimovici kõne järel ei suutnud pisaraid tagasi hoida nii meeskonnakaaslased, fännid kui ka Ibrahimovic ise.

Kodulinnas Malmös karjääri alustanud Ibrahimovic jõudis lisaks Milanile esindada nii Amsterdami Ajaxit, Torino Juventust, Milano Interit, FC Barcelonat, Pariisi Saint-Germaini, Manchester Unitedit ja LA Galaxyt.

Klubikarjääris pidas ta 866 kohtumist ning lõi selle ajaga 511 väravat. Rootsi koondist esindas ta 122 kohtumises, milles lõi rekordilised 62 väravat. Kokku võitis ta 34 tiitlit.