Aprilli alguses uuesti võistlema hakanud Svitolina jaoks oli tegemist üheksanda järjestikuse võiduga, sest vahetult enne hooaja teise slämmiturniiri algust teenis ta Strasbourg'is karjääri 17. WTA tiitli.

„Mul ei ole enam pinget, mida varasemalt tundsin. Muidugi olen isiklikus plaanis endale sellega pinge peale pannud, et soovin slämmiturniiri võita. See on minu ülim eesmärk,“ rääkis 28-aastane Svitolina pärast tund ja 56 minutit kestnud kohtumist.

„Aga kindlasti ei tunne ma enam välist survet. Keegi ei eeldanud turniiri alguses, et tulen siia ja jõuan veerandfinaali. Arvan, et see tõesti aitab mind. Tunnen nagu oleksin jälle 17-aastane uustulnuk,“ lisas endine maailma kolmas reket.

Kohtumise tipphetked:

Prantsusmaa lahtistel neljandat korda veerandfinaali jõudnud Svitolina läheb veerandfinaalis vastamisi valgevenelanna Arina Sabalenkaga (WTA 2.), kes alistas ameeriklanna Sloane Stephensi (WTA 30.) 7:6 (5), 6:4.

Pühapäeva õhtul selgus ka meeste üksikmängus kaks veerandfinalisti, kui hispaanlane Carlos Alcaraz (ATP 1.) sai jagu Itaalia tennisistist Lorenzo Musettist (ATP 18.) 6:3, 6:2, 6:2 ning kreeklane Stefanos Tsitsipas (ATP 5.) oli parem austerlasest Sebastian Ofnerist (ATP 118.) 7:5, 6:3, 6:0.