Kuigi Napoli kindlustas juba mitu nädalat tagasi meistritiitli ning eelviimases voorus said paika ka need Itaalia klubid (Lazio, Inter, Milan), kes mängivad tuleval hooajal UEFA Meistrite liigas, siis madalamate eurosarjade ja liigasse püsimajäämise nimel käis kõva heitlus ning päris selgeks veel asjad ei saanudki.

Itaalia eurokohtade võtmed on UEFA käes

Viimasele voorule mindi vastu seisus, kus viiendal kohal olev Atalanta edestas punktiga Romat ning Juventus jäi omakorda pealinnaklubist silma kaugusele. Liigast väljalangemine ähvardas aga nii Speziat kui ka Verona Hellast, kes olid võrdsete punktide peal.

Atalanta alistas kindlalt 5:2 Monza, Juventus oli 1:0 parem Udinesest ning Roma alistas lisaminuti penaltist 2:1 Spezia, mis tähendab, et esialgu teenisid tulevaks hooajaks Euroopa liiga koha Atalanta ja Roma ning Torino klubi peab leppima Konverentsiliigaga.

Justnimelt esialgu, sest finantsreeglite rikkumise eest 10-punktilise karistuse saanud Juventus võib teenida veel UEFA-lt eurosarjas mängimise keelu, mis viiks Konverentsiliigasse kaheksandana lõpetanud Fiorentina.

Tänavusel hooajal Konverentsiliigas finaali jõudnud Fiorentina mängiks tiitli korral aga hoopis Euroopa liigas ning Juventuse võimalik karistus aitaks sellisel juhul madalaimasse eurosarja Bologna.

Liisk veel ei langenud

Tulles tagasi väljalangemisheitluse juurde, siis sarnaselt Speziale oli väärtuslikus viigipunktis kinni ka Hellas, kuid Rafael Leao kaks hilist väravat andsid Milanile kodus 3:1 võidu.

Spezia ja Hellas teenisid seega hooaja kokkuvõttes mõlemad 31 punkti. Kuigi omavahelised mängud annaksid eelise Speziale, siis eelmisel suvel kehtestati Serie A-s reegel, et võrdsete punktide korral tuleb 17. ja 18. kohal paiknevate meeskonde vahel pidada lisamäng.

Otsustav kohtumine leiab aset neutraalsel väljakul ning kui normaalajal võitjat ei selgu, ootab kohe ees penaltiseeria.

Viimati nähti Itaalia kõrgliigas otsustavat play-off'i 2005. aastal, kui Parma alistas kahe mängu kokkuvõttes 2:1 Bologna.

Järgmiseks hooajaks langesid esiliigasse ka Cremonese ja Sampdoria.

Liigatabel: