Tšehhitar Bouzkova ja hispaanlanna Sorribes Tormo võitsid kolmanda ringi kohtumises esimese seti 7 : 6 (7 : 1), kuid olid teises setis 1 : 3 kaotusseisus, hetkel, kui kahetsusväärne juhtum aset leidis.

Kahe punkti vahel lõi Kato palli üle platsi, tabades tahtmatult pallitüdruku õlga. Mängu peakohtunik määras algselt Katole hoiatuse, kuid pärast vastaste Marie Bouzkova ja Sara Sorribes Tormo protesti Aasia duo siiski diskvalifitseeriti.

Kui pukikohtunik teatas, et Aasia duo on diskvalifitseeritud, puhkes Kato nutma. Teda lohutas paarismängupartner Aldila Sutjiadi.

Üks väljakul viibinud ametnik võrdles juhtunut Novak Djokovici diskvalifitseerimisega 2020. aasta US Openilt. „Kui lööte kedagi ja ta saab vigastada, siis vastutate selle teo eest. Isegi kui te tegite seda kogemata, vastutate endiselt selle tegevuse eest,“ kommenteeris ta.

Pärast matši selgitas Bouzkova, miks tema ja Sorribes Tormo kohtunikule protesti esitasid.

„Seda oli raske pealt vaadata. Tüdruk nuttis 15 minutit. Ma arvan, et hoiatus anti algselt seetõttu, et kohtunik ei näinud, et ta nutab. Tal oli valus,“ rääkis tšehh.

„Rääkisime kohtunikuga, et ta peaks rohkem olukorda uurima, sest tüdruk nuttis. Pall lendas otse tema poole, see ei olnud nõrgalt löödud. Ütlesime Katole ja Sutjiadile, et see oli väga kahetsusväärne tegu.“

Rahvusvahelise Tenniseföderatsiooni (ITF) reeglite kohaselt ei tohi mängijad tennisepalli vägivaldselt, ohtlikult või vihaga lüüa ega visata tenniseväljaku territooriumil, välja arvatud juhul, kui see juhtub tahtmatult punkti võitmise eesmärgil.