Pingelise ja võimalustevaese avapoolaja parim võimalus avanes Timo Werneril, kuid ründaja ei suutnud neljandal minutil palli väravasse toimetada ja Leipzigi juhtima viia.

Poolajapausilt tuli paremini välja Frankfurdi meeskond ning juhtväravale olid lähedal Mario Götze, kelle löögi meisterlikult Leipzigi väravavaht Janis Blaswich tõrjus. Väravavõrgud muugiti lõpuks lahti matši 71. esimesel minutil, kui Dani Olmo andis täpse söödu Christopher Nkunkule, kes nahkkera läbi rikošeti väravasse lõi. Leipzig juhtis 1 : 0 ja mängida oli jäänud veidi üle 20 minuti.

Teise ja lõpliku naela Frankfurdi kirstu lõi Leipzig viis minutit enne normaalaja lõppu. Taaskord oli aktsioonis Nkunku, kelle täpse söödu järel tegi skoori Ungari koondislane Dominik Szoboszlai. Leipzig juhtis 2 : 0 ning sellega oli kohtumise saatus ka otsustatud.

See on RB Leipzigi jaoks alles teine ​​DFB-Pokali triumf, kuI 2019. ja 2021. aastal olid nad finaalis kaotajateks, siis nüüd on nad karika saanud peakohale tõsta kahel järjestikusel hooajal.

Frankfurdi Eintrachti jaoks tähendab kaotus ühtlasi seda, et nad peavad järgmisel hooajal leppima kohaga Euroopa konverentsiliigas. RB Leipzig oli juba varasemalt kindlustanud Saksamaa kõrgliiga kolmanda kohaga pääsu Meistrite liigasse.